Sayfa Yükleniyor...
Sevgilinize duyduğunuz sevgiyle kendinizi kaybetmek arasındaki ince çizgiyi ayırt etmek önemli. Peki, siz ilişkilerde bir bağlılık mı yoksa bağımlılık mı yaşıyorsunuz?
Bir ilişkide sevgi ve bağlılık güvenli bir sığınak olarak hissedilebilir ancak bazen bu bağlılık bir bağımlılığa dönüşebilir. Bağlılık ve bağımlılık arasındaki çizgiyi anlamak çok önemli. Sevgilinize duyduğunuz ihtiyaç mı yoksa sağlıklı aşk mı? Bu sorunun cevabı aşka yaklaşımınızı belirleyecek. Bu yazımızda ilişkilerinizde sağlıklı bir denge kurabilmeniz için dikkat etmeniz gereken detaylar haberimizde...
Bağlılık, ilişkilerde sevgi, saygı ve güvenin bir sonucu olarak ortaya çıkar. Genellikle partnerler arasında gelişen olumlu bir bağ olarak bilinir. Bağlılık, iki insanın birbirine duygusal olarak yaklaştığı ve karşılıklı olan bir davranıştır.
Bağlılık duygusu, bireylerin kendinden ödün vermeyerek ve kimliklerini koruyarak, karşı tarafa olan duygusal bağlılıklarını gösterir.
Bağımlılık ise, kişinin partnerine aşırı derecede ihtiyaç duyması ve onsuz var olamayacağına inanması durumu olarak tanımlanır. Psikolojiye göre bağımlılık, bireyin kendi kimliğini kaybetmesine yol açar. Bu durum ilişkilerde duygusal olarak yıpratıcı olabilir.
Bağımlı bir birey, partnerinden izin alma, sevgisine veya desteğine aşırı bağımlı haline yol araç. Bu bağımlılık, kişinin kendi kararlarını alma, kendini ifade etme ve özgürce hareket etme becerisini kısıtlar.
İlişkilerde bağlılık ve bağımlılığı ayırt etmek, uzun vadede sağlıklı bir ilişki kurmanın kilit anahtarı. Peki, bağlılık ve bağımlılık arasındaki fark nasıl ayırt edilir?
Bağımlılık, bazen fark edilmesi zor olan bir süreç olabilir. Fakat, bazı belirtiler ilişkide bağımlılığın varlığını gösterebilir:
İLİŞKİLERDE SAĞLIKLI BAĞ NASIL KURULUR?
İlişkilerde sağlıklı bir bağ kurmak için bireylerin önce kendisi ile sağlıklı bir ilişki kurması oldukça önemlidir. Kendi saygınızı ve sınırlarınızı koruyarak güçlü bir bağ elde edebilirsiniz. İşte ilişkide sağlıklı bağ kurmanın yolları:
HABER MERKEZİ