Tiyatro terapisiyle hayata tutunuyorlar

Uşak Üniversitesinin Türkiye Koordinatörlüğünü yürüttüğü, Yaşar Üniversitesi, MaviBahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi ve İyilik Atölyesi’nin paydaş olduğu In Orchestra Projesi ile down sendromlu ve mental sorun yaşayan çocuklar sanat ve drama terapi yöntemiyle hayata tutunuyor


  • Oluşturulma Tarihi : 28.01.2018 07:59
  • Güncelleme Tarihi : 28.01.2018 07:59
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Tiyatro terapisiyle  hayata tutunuyorlar

ASİYE ARSLAN

MaviBahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi önemli bir sosyal sorumluluk projesine daha ev sahipliği yapıyor. In Orchestra projesi kapsamında MaviBahçe’de 2018 yılının Eylül ayında, 15 down sendromlu çocuğun oynadığı bir tiyatro oyunu sahnesi gerçekleşecek.

SANATSAL BECERİLER

Projenin koordinatörü Doç.Dr. Meral Özçınar, In Orchestra projesinin asıl amacının, organik beyin hasarları ya da psikolojik bozukluklar sebebiyle yetersizlik yaşayan çocuklara yönelik olduğunu belirterek, “Proje danışanları çocukların, sanatsal anlamda becerilerini, ilgilerini ortaya çıkarmayı hedeflemektedir. Mental yetersizlik yaşayan çocukların sosyal hayata karşı adaptasyonu yükseltebilmek ve görünmeyenin ardında aslında neler yapabileceklerini ortaya çıkarmak amacıyla bir gösterim gerçekleşecek. Bu duyarlı anlara ise Mavibahçe Alışveriş Merkezi ortak olacak” dedi.

GENİŞ BİR EKİP

Proje ortakları yaklaşık bir yıldır mental yetersizlik yaşayan 15 çocukla birlikte çalışmalarına devam ediyor. In Orchestra projesi, İtalya’dan bir müzik okulu, bir kamu yararı güden sivil toplum kuruluşu olmak üzere 3, Fransa’dan 1 ve Uşak Üniversitesi olarak 5 ortalıklı bir AB projesidir. Projenin down sendromlular derneğiyle birlikte büyümesi hedefleniyor.

OKUL BAŞARILARI YÜKSELDİ

Doç.Dr. Özçınar, “In Orchestra isminin sebebi çok özel bir orkestra oluşturabilmektir. Normal hayatta sesi orkestraya katılamayan ya da az katılan bireylerin sesini orkestraya katarak harmonik bir müzik yükseltmektir. Biz art and drama therpahy yapıyoruz. Amacımız güzel bir oyun sergilemek ve bu süreçte çok özel terapilerle çocukların iletişim becerilerini arttırmak” dedi. Doç.Dr. Özçınar, daha önce başka bir grupla yaptıkları bir çalışmada, hiç konuşamayan çocukların konuşmaya başladığını, okul başarılarının da yükseldiğini ifade etti. Proje ekibinde, başta proje koordinatörü Doç.Dr. Meral Özçınar olmak üzere sırasıyla Yrd.Doç.Dr. Zafer Güngen, Yrd.Doç.Dr. Şirin Özeskici, Yrd.Doç.Dr. Selda Ergün, Dr. Evrim Özeskici, Öğr.Gör. Kerem Kaban, Eylem Yılmaz, Çilem Baran, Selda Uzunkaya, Ali Savaş Topalak yer alıyor.

 

Haber Merkezi