Sayfa Yükleniyor...
Yaşamını Londrada sürdüren şef Özlem Warren, Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün konuğu olarak öğrencilerle bir araya geldi
Uzun yıllar pazarlama alanında uzmanlaşan ve çalışan Warren, basımı gerçekleştirilen Ozlems Turkish Table kitabının nasıl ortaya çıktığını ve Türk mutfağının yurtdışındaki yerini anlattı. ABD, İngiltere ve Ortadoğuda Türk mutfağını tanıtma çalışmaları sürdüren Warren, 2002 yılında İngiliz eşimle evlenerek Teksas Austine taşındık. Austin farklı etnik grupları içinde barındıran, bu nedenle de dünya yemeklerine açık bir şehir. Türk mutfağı ise benim için her zaman çok özel bir yere sahip oldu ve biraz da memleket hasretiyle bu tutkum daha da hararetlendi. Doğup büyüdüğüm Antakyanın yemeklerini ve annemin yemeklerini özledikçe mutfağa girdim ve çeşit çeşit yemekler pişirmeye başladım. Daha sonra bu zengin ve eşsiz yemek kültürümüzü insanlarla da paylaşmak isteyerek Central Market Cooking Schoolda gönüllü olarak çalışmaya başladım. Burada dünyaca ünlü şefler Jamie Oliver, Rick Bayless gibi isimler de ders veriyordu. Dolayısıyla bu isimlerle de çalışma şansı elde ettim dedi.
YAPABİLİRSİN DEDİLER VE YAPTIM
Gönüllü olarak çalıştığı aşçılık okulunda kısa bir süre sonra kendisinden Türk mutfağı yemekleri dersi verilmesini istendiğini anlatan Özlem Warren, Okuldaki pek çok insan beni destekleyerek derslere girmemi sağladı. Böylece misafir şef olarak düzenli derslere girmeye ve Türk mutfağının inceliklerini anlatmaya başladım. Derslerimde yalnızca tarifler vermeyip aynı zamanda tarihimizi, kültürümüzü ve konukseverliğimizi de anlatmaya çalıştım. Bu süre zarfında pek çok kişi yemek kitabımın olup olmadığını sordu. İlk etapta bir blog kurarak tariflerimi herkesle paylaşmaya başladım. Bu sayede tariflerim popülerleşmeye başladı. İngiltereye taşınmamızın ardından da bir kitap çıkarmaya karar verdim. Uzun yıllar süren bir çalışmanın ardından Ozlems Turkish Table ismini verdiğim kitap İngilterede basıldı. Şu anki ilgiden oldukça memnunum. İngilterede ders vermeyi sürdürüyorum ve ABD, Orta Doğu ve İngilterede Türk mutfağını anlatmaya devam ediyorum diye konuştu. İHA/İZMİR
Haber Merkezi