Sayfa Yükleniyor...
2016 yılında Karabağlar Kaymakamı-Vali Yrd. M. Sadık Tunç’un düzenlediği Çanakkale Zaferi töreninde “Zaferin Önemini” anlatırken, MARVAK ve İLKSES logoları dikkatimi çekti. Törene Mardinli bir vakıf ile gazetenin sponsor olması beni çok duygulandırdı. Vakıf Başkanı Rasim Kahraman, gazetenin sahibi Halil Arslan idi. İkisi de Mardin-Midyatlı olup, İzmir ve Adana’da yaşıyorlardı. Sonraları aralarına girince yakından tanıma fırsatını buldum.
İzmir için “İlk” sözcüğü herkese Kurtuluş Savaşı’nı hatırlatır. İzmir’de Hasan Tahsin’in sıktığı İlk Kurşun, Kurtuluş Mücadelesi için bir işaret fişeği sayılır. İLKSES başlığı bana o günleri hatırlatırken, amacın basında da bir işaret olabileceğini kavradım; özgür, bağımsız ve herkese eşit mesafede olaylara bakarak süzen, gerçekleri savunan bir anlayış…
Böyle bir anlayışa sahip olmak herkesin harcı değil. Dünyada her anlayışın alabora olduğu 3. milenyum, 21. asırda değerlere sahip çıkmak için didinenler; millî değerlere sahip, hayallerine mücadeleyle kavuşmuş, geleceği etkilemek için iki asır arasında köprü olan kişilerdir. Geçmişi iyi bilen, geleceğe güvenle bakar. İLKSES’in kurucusu Halil Arslan da mahrumiyet dolu II. Dünya Savaşı yıllarından bu yana köprü görevini yapan insanlardandır.
Mardin-Midyat’ta başlayan hayat, koşullar nedeniyle ilkokul sonrası eğitimini sürdürememiş; işe Günaydın Gazetesi’nde paket bağlama, depo sorumluğu yaparken; girdiği bir sınavda gazete ile ilgili sorulan tek soruyu doğru bilmesi onu kendisinden daha eğitimli insanlardan öne geçirmiş, Matbaa Müdürü olmasını sağlamıştır. Matbaa Müdürü olan Halil Arslan, görevini başarıyla sürdürür. Ancak altı çocuğunun, hayalindeki eğitimi yapabilmesi için basının başka bir kulvarına yönelir. Bunda da başarılı olur; bugün çocukları babalarının hayallerini gerçekleştirmek için ektiklerini başarıyla yeşertmişlerdir.
Kağıtçılık sektörüne giren Arslan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kağıt ihtiyacını sağlayacak düzeyde bir işletmenin sahibi olur. Darda kalan bir arkadaşı için matbaa kurar ve işletmenin tüm detaylarını öğrenir. Arslan Matbaacılık; Adana, Trabzon, İzmir, Antalya, Ankara ve en son İstanbul şubeleriyle yurt sathına yayılır. Daha önce 5 bin adetin altında gazete bastırılamazken, Arslan bu kuralı değiştirip, satış oranlarına uygun sayıda gazete basma imkânını sağlayınca yerel basın can suyu bulur. “Halka hizmet, Hakka hizmettir” anlayışıyla hiçbir çıkar gözetmeden 170 gazeteyi basması, “Marifet iltifata sahiptir” anlayışına sahip olması devletin dikkatini çeker, Arslan’a ödül üstüne ödül verilir.
Adana’da 30 yıl önce haftalık Güney Hakimiyet, 20 yıl önce günlük İlkhaber gazetelerini kurar. 13 yıl önce İzmir’deki matbaasında İLKSES Gazetesi’ni kurar. Kuruluşundan itibaren İLKSES Gazetesi, Mardin hoşgörüsüyle yüreği bezenmiş, çalışkan patronu Halil Arslan ve Erdal Erek yönetimindeki donanımlı, çalışkan ekiple İzmir şehrinin gür, tarafsız ve objektif sesi olur.
Güncel gelişmelere uyarak sürekli yenilenen İLKSES Gazetesi, 13. yılını İLKSES TV ile taçlandırdı. Dijital ortamda yayına başlayan İLKSES TV’nin kısa sürede tarafsız, objektif, doğruyu savunan, millî değerleri koruyan anlayışla uydudan yayına geçmesi dileğimiz.
İzmir basın dünyası, milletvekilleri, parti ve STK temsilcilerinin katıldığı yoğun 13. yaş kutlamasındaki kaynaştırıcı havanın tüm İzmir’e yayılması dileğiyle Halil Arslan, Erdal Erek ve basın-yayın ekibine üstün başarılar dilerim…