Sayfa Yükleniyor...
Dernek Yöneticileri;
TBMM tatilde, zaman planlama zamanı…
Sevgili okurlar,
Sivil toplum örgütleri ve çalışmaları hakkında yazmaya devam ediyorum. Ben sivil toplum örgütlerinin, derneklerin gücüne inanan birisiyim. Bir ülkede demokrasi varsa ki ülkemiz demokrasi ile yönetilmekte, o zaman siyasi partiler kadar, dernek ve vakıfların gücünü görmezden gelmeyelim.
Köşe yazılarımda sık sık değindiğim gibi, dernek gücünü öncelikle üye sayısından almaktadır, sonra maddi gücü ama en önemlisi vizyon sahibi, kültürlü, vaktini zamanını severek derneğine adayan, özverili çalışan yöneticilerinden almaktadır.
TBMM 15 Temmuz sonrası tatile girdi. 01 Ekim 2018 tarihine kadar sayın milletvekillerimiz tatilde olacaklar.
Bu dönem içinde sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ne yapmalı, asla tatile çıkmamalılar, ya da dönüşümlü kısa tatiller yapmalılar. Neden mi?
Şimdi daha çok vakitleri olacak, tüm yöneticileri bir arada bulundurabilecekler, hep birlikte beyin fırtınası yapma imkânına sahip olacaklar. Bu başarının ilk adımı olacaktır.
Dernek üyelerini ziyaretler yapabilirler.
Daha fazla dernek üyesi kazanmanın çalışmalarına hız verebilirler.
Akademik destek alarak projeler üretebilirler.
Dernek üyeleri ziyaretleri ile üyelerin sorunlarını birebir kendilerinden dinlemek suretiyle sorunları yerinde tespit edebilirler.
Tespit edilen sorunların giderilmesi için yapılması gerekenler hakkında bir takvim belirleyebilirler.
TBMM açılmadan önce, meclis çatısı dışındaki çalışmalarını hızlandırarak, ya bitirme noktasına gelebilirler ya da büyük bölümünü bitirmiş, meclis çalışmalarına hazırlanmış olabilirler.
Mutlaka etkin bir eylem planı hazırlamaları gerekmektedir. Sorunların çözümü doğrultusunda yapılacak çalışmaların başında, milletvekili ve bakanların ziyaretleri etkili olacağı kesin ancak, en etkili çözüm yolunun BASIN YOLUYLA VE ETKİLİ BİR EYLEM ile gerçekleşeceğini ASLA UNUTMAMAK GEREKİR.
Tüm sivil toplum örgütlerine sesleniyorum; üyeleriniz taleplerini iyi analiz edip, hedeflere ulaşmak için doğru hamleler yapıp, mümkünse mutlaka yasal ve etkili bir eylem hazırlını tamamlayarak, uygulamaya geçirmenizdir.
Tüm bunlardan sonra BAŞARI KENDİLİĞİNDEN GELECEKTİR.