Sayfa Yükleniyor...
Uzun süredir kendimi edindiğim bazı alışkanlıklardan uzaklaştırmaya çalışıyorum. Çevremizde birçok faktör bizim sağlığımızı olumsuz yönde etkilemekte.
Yaşantımızda kendiliğinden gelen hastalıklar oldukça arttı. Hal böyleyken daha sağlıklı olma fikri ile bir yerden başlamak gerektiğini düşünüyorum. Her şey bizim seçimlerimizle değişiyor nede olsa. En başta kendimiz için ve çevremiz için zararlı kimyasalların farkına varmamız gerekiyor. Bizi içten içe tehdit ediyorlar. Belirli süre sonra sürekli aynı zararlı etkiye maruz kalmak bizi hastalıklara, geri dönüşü olamayan tehlikelere itiyor. Yapılması gereken şey farkındalık ve atılacak ilk adım.
Sayısız defa kullandığımız kozmetik ürünlerinin içindekiler bölümünü hiç incelediniz mi? Son zamanlarda gündeme gelen parabensiz(paraben free) ürünler ne demek? Parabenin özellikle kozmetik ürünlerde bu kadar fazla kullanılma sebebi, ürünler için raf ömrünü uzatan oldukça ekonomik bir kimyasal olması. Bu yüzden parabensiz ürünler diğer ürünlere göre biraz fiyatlıdır. Ama sağlık her şeyden önemli geliyor tabiî ki. Parabenin yapısı kadınlarda bulunan östrojen hormonunun yapısına çok benzemektedir. Kullanılan paraben bazlı ürünler vücutta emilerek hapsedilip östrojen hormonunu taklit etmekte. Her şeyin fazlası vücut için de zararlı olduğundan vücutta biriken bu fazla östrojen hormonu meme kanseri oluşumunda baş gösteriyor. Paraben nelerde var peki? Piyasada satılan birçok üründe(şampuan, kremler, makyaj malzemeler vb.) parabene rastlanıyor. Sadece kozmetikte değil; ilaçlarda ve gıda ambalajlarında da paraben, koruyucu, nem çekici olarak kullanılmakta. Fakat özellikle kullanılan kremlerde, parabensiz olmasına dikkat edilmeli çünkü direkt olarak vücut tarafından emilmekte. Sadece paraben değil başka kimyasallarda var ki; alerjik rahatsızlıklara, bulantıya, obeziteye, nörolojik hastalıklara, akciğer ve böbrek hasarlarına yol açmakta. Yine saç boyasını da doğala yakın tercih etmek gerekir çünkü direkt olarak deri tarafından emilerek kana oradan da vücudun her yerine yayılmaktadır. Diğer tehlikeli bir husus kullandığımız deodorantlar; içeriğinde ağır metal olan alüminyum barındıranlar, kanseri tetiklediği yapılan araştırmalarla ortaya konmuştur.
Gıda alımlarında da mümkün olduğunca abur cuburu kesmek lazım. Bunun için size kolay bir yol söyleyeyim: Yemeye başlamadan önce arkasındaki içindekiler bölümüne bakın. Gerçekten yediğiniz şeyin aklınızdaki şey olmadığını anlayacaksınız. Gıdaların içerikleri kadar ambalajlarıda ayrı bir konu. Bir yiyecek nasıl 2-3 yıl bozulmadan kalabiliyor? En basitinden evde yaptığımız kek iki üç gün içinde bayatlarken
Kullanmaya alışkın olduğumuz ya da almakta olduğumuz ürünlerden yavaşça uzaklaşmak gerekiyor. Doğala yakın ya da evde kendimizin yaptığı ürünleri tercih etmek faydalı olacaktır. Daha sağlıklı ve enerjik olmak adına tüm bunlara dikkat edilebilir.