Çevrimiçi Eğitim


  • Oluşturulma Tarihi : 24.07.2020 04:20
  • Güncelleme Tarihi :
Çevrimiçi Eğitim

İnternet ve bilgisayar çağında, neredeyse her seviyede eğitimle ilgili olarak "çevrimiçi eğitim" ifadesi düzenli olarak duyulmaktadır. Çevrimiçi yani online eğitim bildiğimiz öğretme ve öğrenme kavramını tamamen değiştirdi. Günümüz dünyasında internet, artık temel öğretim ve değerlendirme aracı olarak kullanılabiliyor.
Çevrimiçi eğitim, bir kursa katılmak, bir derece kazanmak gibi internet bağlantısı yoluyla başka türlü eğitim girişimlerine katılmak anlamına gelir. Çevrimiçi eğitim muazzam sayıda konu, konu alanı, disiplin ve lisans programı içermektedir. En geniş anlamıyla, çevrimiçi eğitim sadece internet üzerinden verilen talimatlarla bilgi edinme anlamına gelir. Periyodik bir çevrimiçi ortamda kuşlar hakkında bir makale okumak “çevrimiçi eğitim” olarak sınıflandırılmaz, ancak bir öğretmen tarafından verilen ornitoloji hakkında bir video kursuna katılmak, çevrimiçi eğitim olarak kabul edilir.
Çevrimiçi sınıf tanımı birkaç yıl içinde değişmiştir ve format açısından çevrimiçi öğrenme tanımı birçok şekil alabilir. Bazı çevrimiçi eğitim programları, yalnızca çevrimiçi olarak verilen belirli dersler ve değerlendirmeler yoluyla gerçekleştirilir. Diğerleri, öğrencilerin sınıfa dizüstü bilgisayarlarındaki kameralar aracılığıyla katıldıkları ve eğitmenin kendi bilgisayarından ders verdiği uzaktan dersler şeklindedir. Bazı durumlarda, video dersleri önceden kaydedilir, öğrencilere kurslara kendi istedikleri zamanlarda erişme fırsatı verir; bu, zorlu bir çalışma takvimi veya kursa katılmalarını engelleyen durumlar için oldukça yararlıdır. Uzaktan öğrenme fikrinin internetten ve dijital teknolojiden geldiğine inanılıyor, ancak bunun tarihi oldukça eski. 1700’lerde Britanya’da vatandaşlar, eğitmenin materyal ve ödevleri göndereceği yazışma kurslarına girer ve bunları tamamladıktan sonra değerlendirilmek üzere eğitmene geri postalarlardı.
FAYDALARI NELERDİR?
Çevrimiçi kurs tanımı muazzam şekilde değişmekle birlikte, e-eğitim genellikle sertifika almak için  düzenlenmektedir. Şirketler, çalışanların yeni sistemler, yazılımlar veya yönetim araçlarını öğrenme süreçlerini hızlandırmalarını sağlamak için online eğitimleri tercih eder. Online eğitim, çalışanların kendileri için uygun olduğunda ihtiyaç duydukları eğitimi alabilmeleri anlamına gelir ve gerekli eğitimi almak için aynı anda aynı yerde olma gereksinimini ortadan kaldırır. Bu, özellikle çalışanların zaman dilimleri veya kıtalara yayıldığı şirketler için faydalıdır. Bu durumda, çalışanları bir araya getirmek imkansızdır ve e-eğitim kurslarıyla gerekli bilgileri vermek, mesafe sorunundan kurtulmanın en önemli yollarından birisidir.
Günümüzde, e-eğitimin tanımı, mobil cihazların ve kolayca erişilebilen ve nerede olursa olsun öğrencilere veya çalışanlara destek verebilecek mobil ağların çoğalmasına dayanan etkileşimli araçlar içerir. Teknoloji gelişmeye devam ettikçe ve internet erişimi neredeyse tüm vatandaşlar için günlük yaşamın daha standart bir parçası haline geldiğinden, e-öğrenmenin erişim ve kapsamının da gelişmesi kaçınılmazdır. Online eğitimin şöyle faydaları bulunmaktadır:

  • İstedikleri dersleri alma ve kendi hızında ve zamanında çalışma konusunda esnekliğe sahip olma
  • Gereksiz zaman kaybının önüne geçme
  • Parmaklarının ucunda bulunan bilgilerle kendi eğitimlerinden sorumlu olmayı öğrenmek
  • Kolay ve rahat ödev teslim etme
  • Grup tartışmaları sırasında kendi görüşlerini dile getirmek ve diğer öğrencilerle sorunları paylaşmak
  • Online eğitim özellikle çalışmak durumunda olan kişiler için idealdir
Birçok öğrenci yoğun derslerinde esneklik sağladığı için çevrimiçi sınıfı tercih eder. Bilginin yayılmasıyla birlikte, öğrenciler bugünün dünyasında yaşam boyu öğrenen kişiler olmalıdır ve çevrimiçi eğitim, bireylerin öğrenci merkezli ve öz-yönelimli eğitime erişmelerine yardımcı olmada önemli bir rol oynamaktadır.
 
Günün Vegan Tarifi
Sebze Çorbası
Malzemeler
Yarım demet kereviz sapı
1 patates
Soya sosu
1 soğan
Dereotu
1 kabaj
Kırmızı toz biber
Kaynar su
2 yk ayçiçek yağı
Tenceremizi ocağa alıp yağımızı ekliyoruz. Daha sonra soğanları kavuruyoruz. Patateslerimizi doğrayıp onları da ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Son olarak kereviz saplarımızı ve kabaklarımızı doğrayıp ekliyoruz. Biraz soya sosu, muskat ve kırmızı toz biber ekleyip hafif kavurmaya devam edip içerisine sıcak su ekliyoruz. Sebzeler yumuşayınca yemeğin tadını kontrol edip ekleme yapabilirsiniz.
 

Çevrimiçi Eğitim
Neşe Yavuz
Yazarımız Kim ?

Neşe Yavuz