2

Evren’in Yasaları


  • Oluşturulma Tarihi : 06.12.2021 07:14
  • Güncelleme Tarihi :

Sonu olmayan uzay ve bu sonsuzluğun içinde çığır açan, (açacak olan) insan. Bu yazın sana. Gerçek evini biliyor musun? Evren nerede ve sen evrenin neresindesin?

Geçmişi, şu anı ve geleceği içinde barındıran bizim üç boyutlu algılarımızla esiri olduğumuz; basite indirgediğimizde bir tanımı olan fakat gerçekte belirsiz olan bir mekan. Bilindiği üzere yakın bir geçmişe kadar maddenin en küçük yapı taşının atom olduğunu bölünemez ve parçalanamaz olduğunu biliyorduk. Daha sonra ne oldu? Atomun da içindeki nötronlar, protonlar ve çekirdek keşfedildi. Ve bunun daha da ilerisine gidilerek çekirdeğin içinde “kuark”ların olduğu keşfedildi. Kuarklar titreşim halindedir ve birleştiklerinde ortaya enerji çıkar. Şimdi canlı ve cansız bütün maddelerin yani var olan her şeyin bir enerjiden oluştuğunu öğrendik. Öyleyse bu çerçevede evrenin yasalarına da kulak verelim.

1. Çekim yasası: “Evrende her şeyin belli bir enerjisi vardır” değil. Doğrusu; “Evrende olan her şey enerjidir”. Çekim yasasına göre kendine benzeyen enerjiler birbirini çeker. Örneği çoğu zaman yakın arkadaşlarımızla aynı düşünceleri savunuruz. Frekanslarımız birbirini tutar, bilakis bu nedenle yaklaşmışızdır onlara. Maddenin bir enerji olduğunu kuarklardan zaten kanıtlamıştık önceki paragraflarımızda. Şimdi ise düşüncelerimizin de bir enerji olduğunu kanıtlamış olduk. Demek ki düşüncelerimizi ne kadar yükseltirsek karşılaştığımız kişiler ve olaylar da o yolda değişecek ve gelişecektir. Gökteki tılsım mı olmak istiyorum geleceğin anahtarını elime aldığım, yoksa uzayda herhangi bir köşeye çekilmiş belirsiz düşüncelerle yoğurulan biri mi? Bu karar sizin.

2. Denge Yasası (Zıt Kutuplar): Biraz önce bahsettiğimiz çekim yasası bize iyi gelmediğinde faydalanmanız gereken şey denge yasasıdır. Unutmayalım ki evrende her şey zıttı ile vardır. Bazen çabalarımız yetersiz kalır. Çabalarız çabalarız olmaz. Böyle durumlarda olumsuzu da anlıyor olabilmemiz gerekir ki olumluya da ulaşalım. Bir bakıma isteklerimizi abarttığımızda terazinin dengesi sarsılır. Bu nedenle de hayat bize denge yasasını yaşatır. Bu yasayı genellikle yer çekimi kuvveti ile özdeşleştirenler olur. Çünkü ayakta kalabilmemiz için ona ihtiyacımız vardır.

3. Özgür İrade Yasası: Aslında bu yasa bize uzak değil. Çoğumuz sevaplarımızın ve günahlarımızın bizi bir yerlere taşıdığına inanırız ve bunun da kendi seçimlerimiz sonucunda gerçekleştiğini biliriz.

4. Bumerang Yasası: Bu yasaya göre bir şey almak için önce bir şey vermek gerekir. Sevilmek için sevmeyi bilmek gerekir, değer görmek için değer vermek gerekir. Yani evrende gönderdiğimiz her enerji bize geri dönecektir. Bunun için somut ve pozitif dönükler almak istiyorsak önce bizim bir adım atarak kendimizi bu yolda desteklememiz gerekir. Bu yasaya göre (senin) bugünün geleceğini getirir.

5. Karma Yasası :Bütün yasalar birbiriyle bağlantılı olsa da karma yasası gelecekle doğrudan bağlantı kurar. Bu yasaya göre geçmişin geleceğini oluşturur. Bumerang yasası, yaşanılan şimdiki yaşamla ilişkilendirilir. Karma yasası ise yaşanılan bütün yaşamlarla ilişkilendirilir. Evrenin enerji mahiyetinde daha bir çok yasası var. Fakat hepsinin tek bir ortak noktası bulunmakta. O da değişen dünyada, yaptıklarımızdan sorumlu olmamız ve geleceğimizin anahtarının kendi elimizde olduğunun farkına varmamız gerektiğidir. Artık bir bakıma enerjiyi doruklarda yaşayacağımız, frekansımızın yükseleceği bir zamana doğru akıyor hayatlarımız. Rüzgarda savrulan yapraklar değiliz. Rüzgarın kendisi olmak için varız.

Öyleyse enerjimizi;

Doğru biçimde,

Doğru zamanda,

Doğru kişilerle,

kullanabileceğimiz yeni yaşamımıza

MERHABA...

Evren’in Yasaları
Sıla Arsel
Yazarımız Kim ?

Sıla Arsel