Sayfa Yükleniyor...
Uluslararası 3üncü Urla Enginar Festivali, halkın yoğun ilgisiyle devam ediyor. Urla halkı enginar çöreği, pastası, tatlısı, bazlaması gibi çeşitleriyle festivale katılanlara, doğal ürünler sunuyor
TANER UYANIKER
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü, Delice (Delis) Uluslararası Gurme Kentler Ağı, Urla'ya gönül verenler tarafından düzenlenen Uluslararası 3'üncü Urla Enginar Festivali başladı. Ülkenin çeşitli illerinden binlerce kişinin akın ettiği festival, sıcak ve doğal ortamıyla insanları içine çekiyor. Urlanın ev hanımları evlerinde ürettikleri enginarlı hamur işleriyle festivalin ilgi odağı durumunda bulunuyor.
İNSANLAR ÜRÜNLERDE ENGİNAR ARIYOR
Festivalde doğal ürünleriyle ziyaretçileri ağırlayan Melike Surat, bu seneki festivalin geçen yıllara nazaran daha kalabalık olduğunu ifade ederek, Festivalden hem Urla halkı hem de ziyaretçiler memnun. İnsanlar her ürünün içinde enginar arıyorlar. Enginar dolmalarımızda, bazlamalarımızda hatta pastalarımız bile bulunuyor. Bunlar insanlarda çok fazla merak uyandırıyor. Biz ürünlerimizde her zaman doğal malzemeler kullanmaya çalışıyoruz diye konuştu.
LİMONATASIYLA İLGİ ODAĞI
Festivalde ilgi odağı olan stantlardan birisi de Günis Kazancının standıydı. Enfes limonatası ve doğal enginarlı yemek çeşitleriyle dikkat çeken Kazancı, öncelikle böyle bir festival gerçekleştirdiği için Urla Belediye Başkanı Sibel Uyara teşekkür etti. Kazancı, Festival Urla halkı için bir gelir kaynağı oluyor. Aynı zamanda Urlamızın tanınması için önemli bir festival. Ülkenin değişik illerinden insanların geldiğini gördüm. Adanasından Trabzonuna kadar. Bende her yıl bu festivalde yerimi aldım ve her geçen yıl festival daha iyiye gidiyor dedi.
ENGİNARDAN DONDURMA
Festivalde enginarlı dondurma yapan üretici Kemal Güler'in standı büyük ilgi gördü. Güler, dondurmasının gördüğü ilgiden memnuniyet duyduğunu vurgulayarak, Çocuklar enginarı yemiyor. Bir tattırıyorum. Bunu yiyen enginarı da yer inşallah diye. Ot tadı bekliyorlar genelde. Ama ot tadı yok. Genelde beğeniyorlar. Hiçbir katkı maddesi yok, festivale uygun şeklinde konuştu.
Üç gün süren festivale, bu yıl Avrupa'nın çeşitli bölgelerinden gelen şefler, enginar ile yapacakları yemeklerin sunumunu gerçekleştirecek. Ayrıca festival boyunca, Dostlar Sofrası', Arnavut ve Bulgaristan Sofrası', Anneli Kızlı' ve Babalı Oğullu' enginar atölyeleri yer alacak, sakız enginarı anlatılacak. Sakız enginarının da marka tescili yapılacak.
Haber Merkezi