Manisa'da kış için üzüm hurmaları hazırlanıyor

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde ev hanımları, kış aylarında tüketilmek üzere Mevlana, Red Globe, Antepkarası gibi çekirdekli sofralık üzümlerden üzüm hurması yapımına başladı.


  • Oluşturulma Tarihi : 21.09.2023 09:09
  • Güncelleme Tarihi : 21.09.2023 09:09
  • Kaynak : Arun Acumsal
Manisa'da kış için üzüm hurmaları hazırlanıyor

Ekonomisi üzüme dayalı olan Sarıgöl ilçesinde ev hanımları kışın çerez olarak tüketmek için üzüm hurması yapımına başladı. Sarıgöl'de oldukça yoğun olan üzüm hurması yapımı için öncelikle ikiye bölünen üzüm taneleri geniş ve paslanmaz tepsilerde 4-5 gün güneş altında kurutulmaya bırakılıyor. En fazla 5 gün güneşte kurutulan üzümler, daha sonra cam kavanozlara konularak kış aylarında çerez olarak tüketiliyor. Hiçbir katkı maddesi kullanılmayan ve tamamen güneşte kurutulmaya bırakılan ve kuru üzümden daha etli bir kıvamda olan üzümlere hurma üzüm deniyor. Özellikle son iki yıldır Sarıgöl'de hurma üzüm yapımının giderek arttığı öğrenildi.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bir elinde teyp bir elinde kaşıkla Bolu'nun neşe kaynağı

Arun Acumsal

Arun Acumsal
Yazarımız Kim ?

Arun Acumsal