Sanayi atıkları mahalleyi pes ettirmiş!

“Muhtarın Sesi” sayfamızda bugün sizler için Buca’nın Akıncılar Mahallesi’ndeyiz. Mahallemizin muhtarı bu görevi iki dönemdir sürdüren Murat Arslan. Mahallemiz 1989 yılında İnkilap Mahallesi’nden ayrılarak bu ismi alıyor. Mahallenin en büyük sorunu ise buradan geçen derenin kirliliği. Dereye sanayi atıklarının atıldığını iddia eden Arslan, bunun sonucunda sinek, kene, fare ve kokunun meydana geldiğini söyledi


  • Oluşturulma Tarihi : 03.08.2015 06:52
  • Güncelleme Tarihi : 03.08.2015 06:52
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Sanayi atıkları mahalleyi pes ettirmiş! haberinin görseli

Buca-Akıncılar Mahallesi

Mahalleyi tanıttığımız ve sorunlarını ele aldığımız “Muhtarın Sesi” sayfamızda bugün sizler için Buca’nın Akıncılar Mahallesi’ndeyiz. Mahallemiz 1989 yılında İnkilap Mahallesi’nden ayrılarak Akıncılar ismini alıyor. Mahalle İZBAN Koşu durağına yakın olmasıyla ulaşım sorununu çözmüş görünüyor. Mahalle Ekonomik olarak her kesimi içinde barındıran karma bir yapıya sahip. Yaklaşık 22 bine yaklaşan nüfusu ile büyük bir alana kaplıyor. Mahallemizin muhtarı ise bu görevi iki dönemdir yürüten polis emeklisi Murat Arslan. Mahallenin iyi hizmet almadığını düşünerek bu göreve talip olan Arslan, seçildiğinden itibaren ise mahallede gözle görülür bir değişime imza bulunuyor. Her mahallede olduğu gibi bu yerleşim yerimizde de sorunlar bulunmaktadır. Bunların en başında mahalleden geçmekte olan derede yaşanan kirlilik problemidir. Bu dereye sanayi atıklarının akıtıldığını iddia eden Muhtar Arslan, “Bu atıklar nedeniyle kötü bir koku meydana geliyor. Bu kirlilik, kene, fare ve sinek oluşumuna neden oluyor. İlaçlama sıkça yapılsa da bu sorunun çözümüne yardımcı olmuyor” dedi.

MAHALLELİ İSTEDİ

Muhtar olma sürecinden bahseden Arslan, “Emniyet teşkilatından ayrıldıktan sonra siyasetle uğraşmayı istememiştim. Mahallemiz uzun yıllardır iyi hizmet alamıyordu. Mahallemizin önde gelenleri bana muhtar adayı olmam konusunda ricada bulundular. Devletten gelmem ve bu işleyişi bilmem dolayısıyla faydalı olacağım kanısındaydılar. Bende onları kırmayarak adaylığımı koydum. Mahalle halkımızın teveccühüyle bu göreve geldim. Özellikle ikinci dönemimden itibaren hizmetlerimizde artış meydana geldi. Belediye söylediğimizde sorunlarımızı çözmeye çalışıyorlar. Hem Büyükşehir hem de Buca Belediyesi’nden memnunuz” şeklinde konuştu.

DEREYE SANAYİ ATIĞI!

Mahallelerinde bulunan derenin pisliğinden şikayet eden Arslan, dereye sanayi atıklarının akıtıldığını iddia ederek, “Derenin pisliği nedeniyle kötü koku meydana geliyor. Bunun yanında bu pislik ve koku nedeniyle sinek, kene ve fareler ortaya çıkıyor. Özelikle o bölge de oturan vatandaşlar bu durumdan çok rahatsızlar. İnsanlar her gün bunun çözülmesi için muhtarlığa geliyor. Biz şikayetlerimizi iletiyoruz. İlaçlama yapılıyor ama bu ilaçlamadan kısa bir süre sonra yeniden eski haline geliyor. Bu sorunun çözümü için o derenin üstü kapatılması gerekmektedir. Kapatıldığı takdirde hem bu sorunlar ortadan kalkacaktır hem de buraya yapılacak bir yolla trafikte rahatlatılabilir” dedi.

Okulun önünde trafik yoğunluğunun fazla olduğunu belirten Arslan, “Akdoğan Caddesi 108 numaranın önüne üst geçit yapılması gerekiyor. Karşıdan gelen öğrenciler bu yoldan geçmekte zorluk yaşıyor. Çok yoğun bir şekilde trafik akmaktadır. Burada kazlar meydana geliyor. Üst geçit yapılması için dilekçelerimiz gönderdik. Henüz bir cevap gelmedi” şeklinde konuştu.

Aydın Caddesi 396 sokağın karşısına konak gidişine otobüs istediklerini vurgulayan Arslan, Bu otobüsün oradan  geçmesi gerekiyor. O bölgede yaşayan insanlar Koşu durağına yürümek zorunda kalıyorlar ve 300 metre gibi bir yol kat ediyorlar. Bu konuyla ilgili de başvurularımızı yaptık. Şimdi bu sorunun çözülmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Koşu durağı karşısında harap bir binanın bulunmasından ötürü şikayet eden Arslan, “Eskiden birahane olarak kullanılan bu bina şimdi yarı yıkılmış vaziyette orada bulunuyor. İçinde moloz yığınları ve çöpler bulunuyor. koşu durağının tam karşısında olan ve orta bir alanda bulunan bu bina çirkin bir görüntü oluşturuyor. Belediyeye bu konuda başvurumuzu yaptık. Yıkılacağını söylediler” diye konuştu.

“MUHTARLIĞIN GİDERLERİNİ BİZ KARŞILIYORURUZ”

Muhtarların sorunlarına değinen Arslan şunları belirtti: “Muhtarlar giderlerini kendi ceplerinden karşılamaktadır. Telefon ve kırtasiye ihtiyaçlarını biz kendimiz karşılıyoruz. Bunları ben kendi şahsım için kullanmıyorum. Vatandaşların hizmeti için kullanmaktayım. Aldığımız maaşlar zaten yetersiz bir durumdadır. İl İdari Kurumu’nun belirlediği muhtarlık ücret tarifesini tahsis ederken vatandaşla aramızda sorun çıkıyor. Vatandaştan rüşvet alıyormuş gibi suçlu duruma düşüyoruz. Bir muhtar olarak bu bizi rencide etmektedir. Maaşlar artırılarak bu ücretin ortadan kaldırılması gerekiyor.”

Muhtarlık olarak mahallenin sorunlarını yetkili mercilere aktaran bir köprü vazifesinde bulunduklarını ifade eden Arslan, “Mahalle olarak sorunların çözüm yeri muhtarlıklar görünmektedir. Bizde bu sorunları telefonla bu birimlere aktarıyoruz. Vatandaşın verdiği evrak parası yine kendilerine gitmektedir. Vatandaşlar bunu böyle düşünmüyor” dedi

Murat Arslan Kimdir?

1958 yılında Sivas Gemerek İlçesi’nde doğdum. İlkokulu orada bitirdim. Ortaokulu akrabalarımın yanında kalarak Adana’da bitirdim. Liseyi ise İstanbul’da okudum. Eskişehir İşletme Bölümünü kazanarak bu şehre taşındım. Üniversite bittikten sonra 1981 yılında polislik sınavlarına girerek polis oldum. İlk 10 yılımı İzmir’de daha sonra 5 yıl Tunceli’de ve son olarak yeniden İzmir’de görevimi yürüttüm. 2006 yılında emekli oldum. 2009 yılından beri ise mahallemde muhtarlık görevini yürütüyorum. Evli ve iki çocuk sahibiyim.

Mahallenin tarihçesi ve mahallede bulunan resmi kurumlar:

Mahalle 1989 yılında İnkilap Mahallesi’nden ayrılarak Akıncılar ismini alıyor. Mahallede 1 tane cami, 1 tane sağlık ocağı, Akıncılar ilkokulu ve Ortaokulu bulunuyor.

Mahallenin künyesi:

Mahallenin nüfusu: 22126

Mahallenin seçmen sayısı: 13025

Mahallenin posta kodu: 35150

Mahallenin cadde sayısı: 3

Mahallenin sokak sayısı: 84

Mahallenin muhtarı: Murat Arslan