Astrofotoğrafçı Frig Vadisi'nde Samanyolu'nu 770 fotoğrafla kaydetti

Eskişehir'de yaşayan Murat Oktay, 4 yıldır astrofotoğrafçılıkla ilgileniyor. Son olarak Frig Vadisi'nde 770 fotoğrafla Samanyolu'nu kaydetti. Gece boyunca sıkı çalışarak önemli bir başarı elde etti. Oktay, gelecek projelerinde gökyüzü olaylarını daha da geliştirmeyi hedefliyor.


  • Oluşturulma Tarihi : 28.07.2024 07:00
  • Güncelleme Tarihi : 28.07.2024 04:00
  • Kaynak : Arun Acumsal
Astrofotoğrafçı Frig Vadisi'nde Samanyolu'nu 770 fotoğrafla kaydetti

Eskişehir'de yaşayan Murat Oktay, 4 yıldır astrofotoğrafçılık ile ilgileniyor. Şehir ışıklarından uzak bölgelerde kamp yaparak uzun pozlama teknikleriyle gökyüzünü fotoğraflayan Oktay, son olarak Frig Vadisi'nde önemli bir başarıya imza attı. Samanyolu'nu 770 fotoğrafla kaydeden Oktay, bu muazzam projede gece boyunca çalıştı.

Oktay, çekim için akşam saat 21.00'de Frig Vadisi'nde pozisyon aldı ve gece 02.00'ye kadar çalıştı. Bu uzun süre zarfında, Samanyolu'nun farklı açılardan ve detaylı olarak fotoğraflarını çekti. Ayrıca birkaç uyduyu da net bir şekilde görüntülemeyi başardı. Oktay, çekim sürecinin ardından sonuçlardan oldukça memnun olduğunu belirtti.

Astrofotoğrafçılık ve Kampçılık

Oktay, astrofotoğrafçılıkla ilgilenmeye başlamasının hikayesini şöyle anlatıyor: “Bu hobiye 4 yıl önce başladım. Çocukken kamp yaparken yıldızları net göremediğimi fark ettim ve bu nedenle astrofotoğrafçılığa ilgi duydum. Yaz dönemlerinde, özellikle Mayıs ile Eylül ayları arasında ve hava uygun olduğunda bu tür çekimler yapabiliyoruz. Bu tür çekimlerde uzun pozlama teknikleri kullanıyoruz ve Ay'ın parlaklık derecesi de önemli bir faktör.”

Samanyolu'nun Konumu ve Fotoğraf Çekimi

Frig Vadisi'nde 770 fotoğraf çekme süreciyle ilgili bilgi veren Oktay, çekim öncesinde Samanyolu'nun konumunu belirlemek için yer keşfi yaptığını ve program yardımıyla doğru saatleri tespit ettiğini belirtti. “Çekime 21.00'de başladım ve gece 02.00'de tamamladım. 5-5 buçuk saatlik bir süre zarfında 770 fotoğraf çektim. Sonrasında düzenleme işlemi de uzun sürdü. Şehir ışıklarından ne kadar uzak kalmaya çalışsam da tamamen uzaklaşamadım, ama yine de oldukça güzel bir Samanyolu görüntüsü yakaladım. Birkaç uydunun geçişini ve uçak seyirlerini de fotoğraflarımıza dahil ettik” dedi.

Murat Oktay’ın astrofotoğrafçılık projeleri, hem teknik becerisini hem de doğa sevgisini ortaya koyuyor. Gelecek projelerinde daha fazla gökyüzü olayı yakalamayı ve fotoğraflarını daha da geliştirmeyi hedefliyor.

Arun Acumsal

Arun Acumsal
Yazarımız Kim ?

Arun Acumsal