Sayfa Yükleniyor...
Kasaplarda etin fiyatı son bir ayda yaklaşık yüzde 15 zamlandı. Sektör temsilcileri böyle giderse vatandaşın kurbanda dahi et yiyemeyeceğini dile getirdi.
Kasaplarda kıyma 650-680 liraya, yerli dana kuşbaşı 700 liraya çıktı. Sektör temsilcileri, bu artışların temel nedenlerini sıraladı.
Ulusal Et Konseyi’ne göre fiyat artışlarının temel nedenlerinden biri, yetersiz süt fiyatları nedeniyle süt ineklerinin erken kesime gönderilmesi oldyğunu açıkladı.
Ayrıca, yem fiyatlarının son dönemde yüzde 70 oranında artması hayvancılık maliyetlerini yükseltti.
Kış mevsiminde hayvanların ahırlara çekilmesiyle yem tüketimi arttı. Enerji ve işçilik maliyetlerindeki yükseliş de sektörü zor durumda bıraktı.
HABER MERKEZİ