- Ekonomi
- 19.04.2025 14:41
EGİAD 18. dönem başkan adayı Muhlis Kaan Özhelvacı, yeni dönemde 66 projeyle küresel işbirlikleri, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik odaklı bir dönüşüm süreci başlatmayı planlıyor
KEMAL ÖZKURT / Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), 2025 yılında yapılacak olan genel kurulda 18. dönem başkanını seçmeye hazırlanıyor. Başkan adaylığını açıklayan ve 12 yıllık deneyimiyle dikkat çeken genç iş insanı Muhlis Kaan Özhelvacı, ekibiyle birlikte yeni döneme dair stratejilerini ve projelerini basın mensuplarıyla paylaştı. Başkanlığına kesin gözüyle bakılan Özhelvacı, yeni dönemde 66 proje ile yola çıkacaklarını ifade etti. Yeni dönemde yurt dışında birçok fuara katılmayı hedeflediklerini ifade eden Özhelvacı, “Üyelerimizin verimli çalışması, kaynak kullanma ve yeni kaynak bulma fırsatları yakalamaları, yeni girişimcilik projeleriyle hem istihdam hem gelir arttırıcı çalışmalar yapmaları, yurtdışı işbirlikleri ile dünyaya açılmaları, üçüz dönüşümle geleceğe taşınacak alanlara ve yeniliklere yönelmeleri için her türlü fırsatı sunmak temel ilkemiz olacak” dedi.
Yeni dönemde 66 proje ile yola çıktıklarını belirterek üyeyi önceleyen bir yönetim anlayışı yürüteceklerini ifade eden Özhelvacı, Elbette derneğimizin faaliyetlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak üzere, geçmiş dönemlerde bizlerin de aktif görev aldığı, derneğimizin imza projelerine devam edeceğiz. Derneğimizin 35. kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyoruz. Bu önemli yıldönümünü adına yakışır şekilde kutlamak da projelerimizden birisi olacak. Göreve geldiğimiz andan itibaren üyelerimizi merkeze koyduğumuz bir çalışma yöntemi uygulamaya başlayacağız. Bu dönem duymak istediğimiz iki sözcük var: “EGİAD Sayesinde!”. Yapılan her bir ihracatta, satılan her bir üründe, kurulan her bir ticari köprüde, üyelerimizden “EGİAD Sayesinde!” ifadesini duymayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Dünyayı etkileyen çoklu krizler döneminde atacakları adımları anlatan Özhelvacı, “İş insanları olarak, işletmelerimizle birlikte dijital, yeşil ve toplumsal dönüşümlere hızlıca uyum sağlamalıyız. Üçüz dönüşüm olarak adlandırılan bu süreçte, üyelerimizin farkındalığını artırmak ve bu dönüşümlere adapte olmalarını sağlamak önceliğimiz. Dijitalleşme, yapay zeka, robotlar ve blok zinciri gibi teknolojiler etkin kullanılmalı. Yeşil dönüşümde temiz enerji, su ve atık yönetimi ile karbon ayak izi azaltımına yönelik projeler üretmeliyiz. Tüm bunları hayata geçirecek bir insan profiline, yani toplumsal dönüşüme ihtiyacımız var. Think tank çalışmalarımızla yaratıcı yıkım ve sosyal mobilite gibi konularda yol haritaları hazırlayacağız” dedi.
Konuşmasının sonunda, hem üyelere hem de İzmir ve Türkiye’ye değer katan bir anlayış ile ilerleyeceklerini vurgulayan Özhelvacı, şu ifadeleri kullandı:
“66 projemizin her birinin, bu değer çemberinin bir parçası olarak, üyelerimizde ve şehrimizde etki yaratmasını amaçlıyoruz. Yeni dönemdeki projelerimizi yürütecek organizasyon yapımızı da buna göre planladık. Yönetim Kurulumuzun çatısı altında, EGİAD Melekleri İcra Kurulu ve Yayın İcra Kurulumuz var. Ayrıca Uluslararası İlişkiler; Dijital Dönüşüm, Teknoloji ve Girişimcilik; Sanayi ve Sürdürülebilirlik; İş Geliştirme; Sosyal İlişkiler ile Toplum, Sanat ve Spor Komisyonlarımız olacak. Yeni dönemde faaliyete başlayacak komisyonumuz ise üyelerimizin ticari faaliyetlerini geliştirmeye odaklanacak. Hem yurt içinde hem de yurt dışında daha fazla iş ortağıyla temas halinde olmalarını ve daha fazla ticari köprüler kurmalarını hedefliyoruz. Tüm projelerde, başta oda, birlik ve iş dünyası derneklerimiz olmak üzere şehrimizdeki ve ülkemizdeki paydaşlarımızla yakın iş birliği içinde olacağız. Yurt dışında, girişimcilik ve teknoloji temalı 4 fuara katılmayı planlıyoruz. Amerika, İngiltere ve Finlandiya'daki derin teknoloji fuarlarına katılarak yenilikçi teknolojileri inceleyecek, yurt dışı kurumlarla ilişkilerimizi geliştireceğiz. B2B görüşmelerle mümkün olduğunca fazla iş birliği fırsatı yaratmayı hedefliyoruz.”