Sayfa Yükleniyor...
Gelinim Mutfakta yarışması, yeni haftaya heyecan dolu bir başlangıç yaparak ekrana lezzet dolu tariflerle geliyor. Bugünün merak konusu ise, gelinlerin ustalıkla hazırladığı enfes bir lezzet olan tavuklu krep böreği tarifi. Peki Gelinim Mutfakta tavuklu krep böreği nasıl yapılır? İşte merak edilen tavuklu krep böreği tarifi...
Gelinim Mutfakta'nın bugünkü bölümünde yapılan tavuklu krep böreği tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu ve izleyiciler Kanal D ekranlarında heyecanla bekledi. Her gün ekrana gelen yarışmada gelinler, 10 altın bileziği için mücadele etti. Gelinler arasındaki kıyasıya mücadelenin olduğu yeni bölümde tavuklu krep böreği yaparak çeyrek altın için yarıştılar. Gelinim Mutfakta tavuklu krep böreği nasıl yapılır? İşte merak edilen tavuklu krep böreği tarifi...
Krep Hamuru İçin:
2 su bardağı süt
2 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Bir tutam dereotu
Krep hamuru olacak kadar un (yaklaşık 9-10 yemek kaşığı)
İç Malzeme İçin:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 parça tavuk göğsü (350 gr kadar)
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet orta boy patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
Tuz
Pul biber
Karabiber
Beşamel Sos İçin:
1.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1.5 yemek kaşığı un
Tuz
Üzeri İçin:
Kaşar peyniri rendesi
İlk olarak krep hamurunu hazırlayın. Bunun için yumurtaları bir kasede çırpın. Üzerine sıvı yağı, sütü, unu, tuzu ekleyip çırpıcı ile iyice karıştırın. Son olarak ince kıyılmış dereotunu ekleyin.
Teflon bir tavayı ısıtın ve kepçe yardımıyla krep hamurundan dökerek her iki tarafını da pişirin. Pişen krepleri soğumaya bırakın.
İç malzeme için; patatesi küp doğrayıp az yağda kızartın. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun. Ardından tavuk etlerini ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Salçayı ekleyip 5 dakika daha kavurun. Son olarak patatesi, bezelyeyi, tuzu ve baharatları ekleyip bir süre daha çevirin ve ocaktan alın.
Hazırladığınız krep hamurlarının üzerine iç malzemeden koyup bohça şeklinde katlayın. Kürdan ile kapatın ve tepsiye ters çevirin. Tüm kreplere aynı işlemi uygulayın.
Beşamel sos için; tereyağını tencerede eritin ve unu ekleyip kavurun. Üzerine sütü ekleyip koyulaşana kadar karıştırın.
Tepsideki bohçaların üzerine beşamel sostan paylaştırın ve en son olarak kaşar peyniri rendesi ekleyin.
Peynirler eriyip kızarana kadar 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Sonrasında sıcak servis yapın ve afiyetle yiyin!
HABER MERKEZİ