- Genel
- 20.04.2025 00:44
TV8'in sevilen programı MasterChef Türkiye All Star’a hangi yarışmacının veda ettiği merak konusu oldu. İşte MasterChef Türkiye All Star'a veda eden yarışmacı…
TV8 kanalından yayınlanmakta olan, usta şefler Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın sunduğu aşçılık yarışması MasterChef Türkiye All Star, 10 Aralık Pazar akşamı yayınlandı.
MasterChef Türkiye All Star'da haftanın elenen yarışmacısının belirlendiği bu bölüm de heyecanla izlendi. Artık sona gelinen yarışmada kimin eleneceği tahmin bile edilemezken seyirciler nefeslerini tutarak elenecek ismi öğrenmek için ekran başına kilitlendi. MasterChef Türkiye All Star'ın bu akşam yayınlanan bölümünde ilk etapta yarışmacılara ürün olarak torik ve meyan kökü verildi. Yarışmacılar bu iki ürünü kullanarak en başarılı tabağı çıkarmak için kolları sıvarken sergiledikleri performans da bir hayli büyüktü. Eleme gecesinin bir sonraki etabında ise yarışmacılar Mehmet Şef’in tarifi ıstakozu en iyi şekilde yapmak için kıyasıya mücadele etti. Bu aşamadan geçemeyen ve Somer Şef'in ünlü tarifi ben saksı değilimi en iyi yaparak elenmemek için mücadeleye devam eden Dilara ve Cemre arasında başarısız olarak yarışmaya veda eden isim Cemre oldu.
Mehmet Şef’in ıstakoz tarifi ve püf noktaları
Istakoz yaparken Mehmet Şef'in en çok dikkat ettiği kısım ıstakozu canlı olarak satın almak ve her bölümünü ziyan etmeden kullanmak. Mehmet Şef ıstakozun yanında dip sosu servis edilmesini de tavsiye ediyor. Istakozu canlı almak istemeyenler haşlanmış da tercih edebilir. Istakoz için 2 pişirme önerisi yapılıyor; haşlanabilir veya fırında pişebilir.
Istakoz tarifinde ilk olarak derin bir kapta limon suyu, sarımsak, zeytinyağı ve tuz iyice harmanlanır. Daha sonra ıstakoz keskin ve tırtıklı bir bıçak ile ikiye bölünür. Istakozun içi iyice temizlenir ve hazırlanan sosa ıstakoz bulanır. Fırın tepsisine ıstakozun kabuklu tarafı üste gelecek şekilde yerleştirilir.
Daha sonra 180 derece önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirmesi tavsiye edilir.