Mutfak Bahane elmalı gül tatlısı nasıl yapılır? İşte Mutfak Bahane elmalı gül tatlısı tarifi...

Bugün Mutfak Bahane programında izleyicileri kendine hayran bırakan nefis bir tarif paylaşıldı: Elmalı gül tatlısı. Programın şefleri, mutfakta kolayca uygulanabilen ve lezzetiyle sofraları şenlendiren bu tarifi adım adım anlattılar. Ayrıca, izleyicilerin arama motorlarında yoğun ilgi gösterdiği elmalı gül tatlısı tarifi de programda yer aldı. Evlerde pratik bir şekilde hazırlanabilen ve çeşitli malzemelerle zenginleştirilebilen bu tarif, izleyicilerin beğenisini kazandı. Peki, Mutfak Bahane elmalı gül tatlısı yapılır? İşte Mutfak Bahane elmalı gül tatlısı tarifi...


  • Oluşturulma Tarihi : 31.05.2024 16:39
  • Güncelleme Tarihi : 31.05.2024 13:39
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Mutfak Bahane elmalı gül tatlısı nasıl yapılır? İşte Mutfak Bahane elmalı gül tatlısı tarifi... haberinin görseli

Mutfak Bahane programında sunulan elmalı gül tatlısı tarifi, lezzetiyle damakları şenlendirmeye devam ediyor ve internet aramalarında sıkça yer alıyor. Mutfak Bahane elmalı gül tatlısı nasıl yapılır? Bu nefis tarifi evlerinizde kolayca deneyebilir ve sevdiklerinize muhteşem bir lezzet sunabilirsiniz. Elmalı gül tatlısı yapmak için gerekli malzemeleri hazırlayın ve işte size tadı damakta kalan elmalı gül tatlısı tarifi.

ELMALI GÜL TATLISITARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

3 adet kırmızı elma

1 adet limonun suyu

1 su bardağı su

4 yemek kaşığı toz şeker

1 paket milföy hamuru

2 yemek kaşığı tarçın

Pudra şekeri (üzeri için)

elmalı gül tatlisi

ELMALI GÜL TATLISINASIL YAPILIR?

Fırını 190°C'ye (375°F) ısıtın.

Milföy hamurunu buzluktan çıkararak oda sıcaklığında yumuşamasını bekleyin.

Elmaların çekirdeklerini çıkarın ve yarım ay şeklinde ince dilimler halinde kesin.

Bir tencereye suyu, limon suyunu ve toz şekeri ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırın.

Elma dilimlerini bu karışıma ekleyin ve orta ateşte 5-7 dakika kadar yumuşayana kadar pişirin.

Elma dilimlerini süzerek soğumaya bırakın.

Milföy hamurlarını merdane ile hafifçe açarak inceltin ve dikdörtgenler şeklinde kesin.

Her bir dikdörtgen milföy hamurunun üzerine tarçın serpin.

Soğuyan elma dilimlerini, milföy hamurunun uzun kenarına üst üste gelecek şekilde dizin. Elma dilimlerinin kabuklu kısımları milföy hamurunun dışına taşacak şekilde yerleştirin.

Milföy hamurunun alt kenarını elmaların üzerine kapatın ve rulo şeklinde sarın.

Sarılan ruloları yağlı kağıt serilmiş muffin kalıplarına yerleştirin.

Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika, milföy hamurları altın rengi alana kadar pişirin.

Fırından çıkan elmalı gül tatlılarını hafifçe soğuttuktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin.

Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun!

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ