Mutfak Bahane Şebidik (Kayseri Yağlaması) Nasıl Yapılır?

ATV ekranlarında yayınlanan Mutfak Bahane programında bugün yapılan Şebidik (kayseri yağlaması) yemeği izleyiciler tarafından merak edildi. Biz de sizin için şebidik yemeğini araştırdık. Peki şebidik nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? İşte detaylar…


  • Oluşturulma Tarihi : 04.06.2024 15:15
  • Güncelleme Tarihi : 04.06.2024 12:15
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Mutfak Bahane Şebidik (Kayseri Yağlaması) Nasıl Yapılır?

Mutfak Bahane programında yapılan şebidik yemeğini sizler için araştırdık. Peki şebidik nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İzleyiciler tarafından merak edilen Şebidik yemeğine dair detaylar için haberimize göz atabilirsiniz.

Şebidik (Kayseri Yağlaması) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

Un (4 su bardağı)

Kuru maya (10 gr)

Tuz (1 tatlı kaşığı)

Şeker (1 çay kaşığı)

ılık su (2 su bardağı)

Kıymalı harcı için:

Kıyma (300 gram)

Soğan (4 adet)

Yeşil biber (3 adet)

Domates (4 adet)

Biber salçası (1 yemek kaşığı)

Sıvı yağ (yarım çay bardağı)

Tereyağı (2 yemek kaşığı)

1 su bardağı (sıcak su)

Tuz

Karabiber

Pul biber

Üzeri için:

Yoğurt (1 kase)

Sarımsak (1 diş)

Tuz

Açmak için:

Un (Bir kase)

şebidik

Şebidik (Kayseri Yağlaması) Nasıl Yapılır?

Unu yoğurma kabına alarak hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Ortasına tuz, şeker ve mayayı ekleyip, ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım. Hamurun kıvamını tutturmak için uzunca bir süre yoğurmak ve suyu dikkatlice, az az eklemek gerekiyor. Hamur kıvama gelince, üzerine örtüp mayalanmaya bırakalım.

Hamur mayalanırken, soğanları ve biberleri minik minik doğrayalım. Domatesleri rendeleyelim. Kıymayı tavaya alıp yağ eklemeden pişirmeye başlayalım. Suyunu salıp tekrar çekince, yağı ekleyelim. Ardından soğanları ekleyip iyice kavuralım. Kavrulan soğanlara biber salçasını ekleyip bir iki kez karıştırdıktan sonra, biberleri ve rendelenmiş domatesleri ekleyelim. Beş dakika pişirdikten sonra, 1 su bardağı sıcak suyu, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyip kapağını kapatalım. Karışımın özleşip koyulaşmasını bekleyelim (yaklaşık 15 dakika kadar).

Mayalanan hamuru 20 eşit bezeye bölelim. Her bir bezeyi pasta tabağından biraz daha büyük açalım. Teflon tavayı ocağa koyup altını açalım ve iyice ısınmasını bekleyelim. Açtığımız hamurları tek tek kurutmadan pişirelim. Pişen hamurları sofra bezine saralım ve kurumasınlar diye ağzı kapalı bir kapta muhafaza edelim.

Pişirme işlemi bittikten sonra, hamurları beşerli gruplara ayıralım. Geniş ve yayvan bir tabağa, en alta bir yufka, üzerine kıymalı sos ve tekrar bir yufka olacak şekilde sıralayalım. Resimde gördüğünüz gibi dizelim.

Sonrasında, hazırladığımız yufkaları dört parçaya bölelim. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim. Sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun!

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ