Pınar Enstitüsü Bilimsel Makale Ödülleri sahiplerini buldu

Pınar Enstitüsü’nün gıda, sağlık, beslenme ve tarım alanlarında düzenlediği 5. Bilimsel Makale Ödülleri, Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Yeditepe Üniversitesi’nden Özge Taştan birinciliği elde etti.

  • Oluşturulma Tarihi : 24.06.2025 16:04
  • Güncelleme Tarihi : 24.06.2025 16:04
  • Kaynak : BÜLTEN
Pınar Enstitüsü Bilimsel Makale Ödülleri sahiplerini buldu haberinin görseli

“Sürdürülebilirlik” temasıyla 23 Haziran 2025 tarihinde Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleştirilen 5. Bilimsel Makale Ödülleri Töreni’ne Pınar Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Yaşar Holding İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş, Pınar Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeleri, Bilimsel Makale Ödülü Değerlendirme Kurulu Üyeleri,  Yaşar Holding yöneticileri, ödül kazanan akademisyenler, öğrenciler ve bilim insanları katıldı.  “Gıda, Sağlık, Beslenme ve Tarım” alanlarını kapsayan ve 2020 – 2023 yılları arasında hakemli dergilerde yayımlanmış bilimsel makaleler arasından; bilime katkı, toplumsal yarar ve uygulanabilirlik gibi kriterler doğrultusunda yapılan değerlendirmeyle ödül kazanan akademisyenler Özge Taştan, Ali Can Alp ve Fatih Kar ödüllerini Pınar Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Yaşar Holding İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Gülçubuk’un elinden aldı.

Gıda, sağlık ve beslenme konularında toplumu bilinçlendirmek ve kaliteli yaşam farkındalığı yaratmak amacıyla bilimsel projelere destek verdiklerini belirten Pınar Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, “Toplumun sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla araştırmaları ve eğitimleri desteklemek misyonumuz çerçevesinde, bireylere bilinç ve farkındalık kazandıracak çalışmaları hayata geçiriyoruz. Son olarak “Sürdürülebilirlik” teması altında düzenlediğimiz yarışmada gıda, sağlık, beslenme ve tarım alanlarını kapsayan, hakemli dergilerde yayımlanmış bilimsel makaleleri dikkate aldık. Değerlendirmeler bilimsel ve toplumsal yarar ile uygulanabilirlik gibi kriterler doğrultusunda yapıldı. Kazanan tüm akademisyenleri tebrik ediyor, bilime ve topluma sağladıkları katkılardan ötürü kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Kazanan Makaleler

Yeditepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden Özge Taştan, “Çileklerin fenolik zenginleştirilmesinde vakum emdirme ve kapsülleme teknolojilerinin birlikte kullanımı” başlıklı makalesiyle birincilik ödülünün sahibi olurken, Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Mühendisliği bölümünden Ali Can Alp, “İthalat esterinin gıdaya geçişi: Ambalaj malzemesinin ve zamanın etkisi” başlıklı makalesiyle ikincilik ödülüne hak kazandı. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Fatih Kar ise “Kurkumin ve LOXblock-1, semaforin-pleksin yolunu baskılayarak iskemi-reperfüzyon kaynaklı inflamasyonu ve akut böbrek hasarını iyileştirir” başlıklı makalesiyle üçüncülük ödülünü aldı.

Bilimsel Makale Ödüleri kapsamında  gerçekleştirilen “Sürdürülebilirlik Ekseninde Tarım ve Gıdaya Bütünsel Bakış” başlıklı panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Bülent Gülçubuk üstlenirken panelde Prof. Dr. Yaşar Uysal, Prof. Dr. Figen Ertekin  ve Doç. Dr. Özge Küçükerdönmez panelist olarak  yer aldı. Panel sonunda Yaşar Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri katılımcılara keyifli bir müzik dinletisi sundu.