Dededen toruna tarihi bir pilavcı    

1955 yılında Şükrü Barış, o yıllarda at arabası ve eşeklerle yaptığı pilavları satışa sunuyordu. Pilavcılık geleneği ise Konak İlçesi’ndeki Alsancak’ta, Barış’ın torunu Kadir Barış (32) tarafından devam ettiriliyor


  • Oluşturulma Tarihi : 24.02.2019 13:51
  • Güncelleme Tarihi : 24.02.2019 13:51
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Dededen toruna tarihi bir pilavcı      haberinin görseli

Dedesinden kalan mirasa sahip çıkan genç adam, Tarihi Alsancak Pilavcısı ismini verdiği iş yerinde yıllardır İzmirlilere hizmet veriyor. İş yerini miras kalan pilavcılık malzemeleriyle donatan Barış, ata yadigarı malzemelere gözü gibi bakıyor.  Barış’ın tarihi iş yerindeyse, “Tek rakibimiz anneleriniz” sözü dikkat çekiyor. Yaklaşık 64 yıl önce başlatılan pilavcılıkta mirasa sahip çıkan Barış, iş yerinde; ciğerli pilav, tavuklu pilav, kavurmalı pilav gibi çeşitlerle İzmirlilere hizmet verdiğini söyledi.  Kadir Barış, iş yerini Türkiye’de yaygınlaştırmak istediklerini ve çeşitli illerde franchising vermek istediklerini de belitti. Barış, “Dedemden miras kalan bir meslek. Dedem 1955 Kemeraltı, Kadifekale bölgesinde at arabası ile bu işe başlamış. Daha sonra biz dedemizden bu bayrağı devraldık. Bugün ekmeğimizi bu meslekten kazanıyoruz. Tarihi bir iş yerimiz var. Ev yemekleri hizmeti de veriyoruz. Öğrencilerimizden rağbet görüyoruz” dedi. İHA