Gıdada doğru bilinen yanlışlar Ege’de konuşuldu

Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Yağ İşleme ve Mühendisliği Bilim Dalı tarafından organize edilen “Bilimin Işığında Gıdada Kirletilen Bilgiler” konulu konferans Turgut Yazıcıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi


  • Oluşturulma Tarihi : 21.12.2017 06:56
  • Güncelleme Tarihi : 21.12.2017 06:56
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gıdada doğru bilinen yanlışlar Ege’de konuşuldu

Etkinlikte Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yurdagül ve MÜMSAD Genel Koordinatörü Ebru Akdağ konuşmacı olarak yer aldı. MÜMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yurdagül, gıda konusunda uzman olmayan kişilerin olumsuz söylemlerinin hızlıca yayıldığını bu konuşmaların büyük bir bilgi kirliliği yarattığını ve kamuoyunu olumsuz etkilediğini söyledi. Yurdagül “Medyada özellikle margarin hakkında çok fazla yanlış söylenti var. Toplumun büyük bölümü hatta sağlık çalışanları bile oda sıcaklığında katı görünen margarini ‘doymuş yağ’ sıvı yağları ‘doymamış’ olarak kabul ediyor. Oysa bütün yağ grupları doymuş ve doymamış yağ asitleri içerir. Doğru bilinenin aksine tereyağı yüzde 53’lük oranla doymuş yağ asidi bakımından en zengin yağdır. Ayçiçek yağı yüzde 12, zeytinyağı yüzde 15, mısırözü yağı yüzde 13, paket margarin yüzde 30, kase margarin yüzde 14 dolaylarında doymuş yağ içerir. Doymuş yağ konusunda herkesin zararlı olduğuna dair bir inancı vardı. Fakat son yıllarda bu konuda farklı çalışmalar yapıldı. Araştırmalar doymuş yağların sağlık açısından bir zararı olmadığını, trans yağların insan sağlığını tehdit ettiğini söylüyor” dedi. Ege Ajans

Haber Merkezi