Gül’den katılımcı yönetim modeli

Harita Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin ocak ayında gerçekleşecek seçimleri öncesi yönetim kurulu üyeliğine talip olan Ali Ekber Gül, katılımcı bir yönetim anlayışı ortaya koymak istediklerini söyledi


  • Oluşturulma Tarihi : 21.12.2017 07:07
  • Güncelleme Tarihi : 21.12.2017 07:07
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gül’den katılımcı yönetim modeli haberinin görseli

ONURHAN ALPAGUT

Yönetim kuruluna seçilmesi halinde ekibiyle birlikte yapacakları hakkında açıklamalarda bulunan Harita Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkan Adayı Ali Ekber Gül, ekibiyle birlikte odayı daha iyi yöneteceklerine inandıklarını ve meslektaşlarının sorunlarıyla ilgili daha aktif çözümler üreteceklerini söyledi. Sosyal projelerde aktif ve katılımcı rol alacaklarını ve meslektaşlarının sorunlarını sahiplenerek çözüme ulaştıracaklarını söyleyen Gül, odaya mensup kişilerin birçok sorun yaşadığını dile getirdi.

DEMOKRATİK YÖNETİM ANLAYIŞI

Demokratik yönetim anlayışına sahip bir ekip olarak yola çıktıklarını dile getiren Gül, “Amacımız tüm üyelerimizi kucaklayan ve meslektaşlarımızı daha iyi temsil eden bir oda yönetimi oluşturmak. Harita kadastro mühendisliğinin gelişmekte olan iş olanakları içinde etki ve becerisinin artırılması için çalışacağız. Hem kendi meslektaşlarımızın sorunlarını çözen, hem de toplumun sorunlarını mesleki ilgi alanlarımızda sahipleneceğimiz bir anlayış geliştireceğiz” dedi.

AMACIMIZ: MESLEĞİ TANITMAK

Kamu adına üretilen projeleri takip etmek ve kamuoyunu yönlendirmek adına çalışmalarda bulunacaklarını dile getiren Ali Ekber Gül, “Ayrıca tüm üyelerimizin sorunlarının takipçisi olmak için temsilciliklerimizle devamlı iletişim halinde bulunacağız. Kamuda çalışanların sorunlarını da sahipleneceğiz. Üniversitelerle işbirliği yaparak çalıştay, sempozyum ve kongre gibi bilimsel etkinlikler düzenleyeceğiz. Genç meslektaşlarımızın oda ile bağını güçlendirecek projeler üreteceğiz. Oda olarak Türkiye’nin ilk harita müzesinin kurulma aşamasında katkı koyarak Ege Bölgesi’nde açılması için çalışmalarda bulunacağız. Biliyorsunuz ben MÜZEDER üyesiyim ve amacımız mesleğimizi en iyi şekilde tanıtacak ve geçmişten günümüze gerçekleşen aşamaları anlatan bir harita müzesi kazandırmak” ifadelerini kullandı.

EN CİDDİ SORUN FİYAT KIRIMI

Sektördeki en ciddi sorunların başında fiyat kırımı geldiğinin altını çizen Gül, “Bundan dolayı meslektaşlarımız yaptıkları işin ve verdikleri emeğin karşılığını hak ettikleri oranda alamıyorlar. Ayrıca kendimizi kamuoyunda yeterince tanıtamıyoruz. Oysa hayatın her alanında varız ve çok önemli bir görevi icra ediyoruz. Hala halkımız bize topoğraf gözüyle bakıyorlar. Oysa gelişme, kentleşme ve kalkınma alanlarında biz varız. Her türlü yatırımın vazgeçilmez üyesiyiz. Kısaca yeraltında, yerüstünde, denizde, havada akla gelen tüm imalatlarda biz varız. Bu anlamda kendimizi ve yaptığımız işi kamuoyuna doğru aktarmamız gerekiyor. Bunun için de sosyal projeler üretmeli ve bu projeleri toplumla buluşturmalıyız. Bu nedenlerle gönüllülük esasıyla çalışmak üzere Oda yönetim kuruluna aday olduk. Değerli üyelerimizin tercihi ve katkısıyla görevlendirilirsek kentsel dönüşümler ilgili halkımızın sorunlarını çözmek ve mutlu kılmak için ücretsiz danışmanlık hizmeti vereceğiz. Yerel yönetimlerle işbirliği içinde halkın da katılımcı olacağı, beklenti ve düşüncelerini aktaracağı konferanslar düzenleyeceğiz. Böylelikle toplumumuza ve meslektaşlarımıza hizmet edeceğiz” diye konuştu.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Hakkında Bilgi

Türkiye’de mühendis odaları 1954 yılında kanunla kurulmuştur. TMMOB çatısı altında toplanmış odalar (HKMO) anayasanın 135. maddesinde ifade edilen kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluştur. Kendine ait ilgili mevzuatları olan ve denetleme yetkisine sahip bir tüzel kişiliktir.

Odanın amacı: mensuplarının, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin gelişmesini sağlamak, üyelerinin birbirleriyle ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak, meslek disiplinini ve ahlakını korumak olarak ifade edilir. Türkiye genelinde harita mühendisi sayısı 20 binin üzerindedir. Odaya kayıtlı aktif üye sayısı ise 15 bin 500’dür. İzmir Şubesi’nin altı ilde teşkilatlanmış 19 temsilciliği oda faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir Şube yetki alanında bin 700 üyesi bulunmaktadır.