İsmail Sivri’ye Saygısızlık!

Geçtiğimiz günlerde heykelinin başında ölümünün 8’inci yılı anılan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı gazeteci ve yazar İsmail Sivri anıtının bugünkü hali içler acısı bir durumda. Yapılan çalışmalar sonucu harca bulanarak temizlenmeyen ve tanınmayacak hale gelen heykel saygın bir gazeteciye nasıl sahip çıkıldığını gözler önüne serdi


  • Oluşturulma Tarihi : 17.08.2015 07:53
  • Güncelleme Tarihi : 17.08.2015 07:53
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
İsmail Sivri’ye Saygısızlık! haberinin görseli

TANER UYANIKER

2 Ağustos günü Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Kurucu Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Onursal Başkanı gazeteci ve yazar İsmail Sivri, ölümünün 8’inci yılında heykeli başında düzenlenen törende meslektaşları, dostları ve ailesi tarafından anılmıştı. Bu anma töreninin üzerinden çok kısa bir zaman geçmesine rağmen bugün heykel tanımayacak bir halde. Burada tam olarak bilinmeyen bir çalışma nedeniyle heykel harca bulanmış durumda. 8. ölüm yıl dönümü töreninde konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, “İsmail Sivri yaşamını yitirdikten sonra 8 yıllık süreçte Cemiyet olarak adını yaşatmak için çalışmalar yaptık” demişti. İsmail Sivri’nin heykelinin bugünkü halini gören cemiyetin ne tepki vereceği ise merak konusu.

İsmail Sivri Kimdir?

2 Ağustos 2007 tarihinde 80 yaşında yaşamını yitiren İsmail Sivri, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. Gazeteciliğe 1951 yılında İstanbul'da Yeni Sabah gazetesinde muhabir olarak başlayan Sivri, 1960 yılına kadar Dünya, Son Telgraf, Vatan, Tercüman ve Havadis gazetelerinde çalıştı. 1960 yılında Milliyet'in İzmir Temsilciliğini üstlenen Sivri, 1980 yılında emekliye ayrıldı.

Emeklik döneminde mesleğini Milliyet Ege'de köşe yazarlığı yaparak sürdüren Sivri, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyetinde başkanlık görevlerini yürüttü. İGC Başkanlığını 1984-1998 yılları arasında 14 yıl süreyle sürdüren Sivri, bu görevden ayrılmasının ardından İGC Onursal Başkanlığına getirildi. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulunda öğretim görevlisi olarak da çalışan Sivri, bir dönem de TRT Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. “Yeşil Panjurlu Ev”, “Karınca Dostları”, “Yürekli Kaplumbağa”, “Atatürk Çocukları Çok Severdi” ve “Atatürk Tarihi” adlı yayınlanmış kitapları bulunan İsmail Sivri, evli ve iki çocuk babasıydı.