Kaliteli ve hijyenik balık için güvenilir adres

Ege Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi tarafından üretilen kaliteli ve hijyenik balıklar EÜ Su Ürünleri Fakültesi balık satış noktasında öğrencilerin, çalışanların ve halkın tüketimine sunuluyor


  • Oluşturulma Tarihi : 17.01.2019 12:45
  • Güncelleme Tarihi : 17.01.2019 12:45
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Kaliteli ve hijyenik balık  için güvenilir adres haberinin görseli

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nin tecrübeli uzmanlarının gözetiminde ve denetiminde üretilen balıklar kar amacı güdülmeden satılıyor. EÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Uğur Sunlu, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi kaliteli ve hijyenik balık üretiminin güvenilir adresi olduğunu söyledi. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğrencileri, satış alanında bir taraftan öğrenirken, diğer taraftan üretim yapıyorlar. İşlenen balıklar, kampüsteki satış noktasında satılıyor. Sürece ilişkin öncelikli amaçlarının uygulamalı eğitim olanaklarını genişletmek olduğunun özellikle altını çizen Prof.Dr. Sunlu, “Şimdilik üretimimiz sınırlı sayıda olduğu için bilinirlik oranımız az fakat ilerleyen dönemlerde büyüyerek daha fazla kişiye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. EÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Tolga Dinçer ise “Fakültemizde balık tüketimini teşvik etmek için örnek satış alanı oluşturduk. Kontrollü tesisten aldığımız balıkları temizleyip, paketlenmiş olarak işlenmiş ürün olarak satışa sunuyoruz. Şu an iki kalem olarak satışa sunduğumuz çipura ve levrek balıklarını personelimiz ve öğrencilerimizin tercihine sunuyoruz. Yakın gelecekte öğrencilerimizin talebi ile uygulamalı olarak başlatmak istediğimiz projemiz mevcut” dedi. Ege Ajans