Öğle yemeği kabusa döndü: Tavuktan zehirlenenlerin sayısı 225'e çıktı

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde çeşitli fabrikalarda çalışan 225 işçi öğlen yemeğinde yedikleri tavuktan sonra hastanelik oldu.


  • Oluşturulma Tarihi : 09.05.2025 10:42
  • Güncelleme Tarihi : 09.05.2025 10:42
  • Kaynak : AA
Öğle yemeği kabusa döndü: Tavuktan zehirlenenlerin sayısı 225'e çıktı haberinin görseli

Samsun’daki Merkez Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan 11 farklı fabrikada çalışan toplam 225 işçi, öğle yemeğinin ardından mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı şikayetleriyle hastanelere kaldırıldı.

İşçilere servis edilen tavuk mercek altında

Tekkeköy ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’nde bir yemek şirketi tarafından verilen tavuk suyu çorbası, pilav, etli türlü ve magnolya tatlısı sonrası rahatsızlanan işçiler ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. Tedavi altına alınan 225 işçiden 5’inin hastanedeki tedavisinin sürdüğü bildirildi. İfadeleri alınmak üzere emniyete götürülen yemek şirketi yetkilisi, aşçı ve gıda mühendisinin ise işlemlerinin sürdüğü belirtildi. 

Gıda zehirlenmesi olayı ilgili İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri alınan numunelerin incelemesini sürdürüyor. Tavuktan olduğu değerlendirilen zehirlenme durumunun, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Ekiplerince gıda ürünlerinde yapılan analizlerden gelecek sonuca göre karar alınacağı belirtildi.

Yazarımız Kim ?

AA