Sayfa Yükleniyor...
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gültekin, çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilen sentetik renklendirici ve tatlandırıcılarla üretilmiş gıda ürünlerinden uzak durulması uyarısında bulundu
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Fatih Gültekin, yaptığı açıklamada, gıda katkı maddelerinin özel ilgi alanı olduğunu, bu konuda birçok çalışması bulunduğunu belirterek katkı maddeleri üzerine 4 kitap yazdığını ifade etti.
Hepsi olmasa da gıda katkı maddelerinin bir kısmının sağlık açısından risk taşıdığını, olabildiğince katkı maddesi içermeyen ve az içeren gıdaların tüketilmesinin önemli olduğunu belirten Gültekin, tüketicilerin bu konuda seçici olmasını istedi. Gültekin, sülfitlerin meyve kurularında veya birçok kuru unlu mamulde, bisküvilerde kullanılabildiğini dile getirerek Bunların alerjik etkileri olabiliyor. Özellikle hassas bünyeye sahip olanlar sülfitlerden uzak durmalıdır. Astımlı hastalar özellikle bunlardan kaçınmalı ifadelerini kullandı. Gıda katkı maddelerinin günlük beslenmenin her anında bulunduğunu aktaran Gültekin, bir kişinin yılda yaklaşık kendi ağırlığı kadar gıda katkı maddesi tükettiğini söyledi. AA
Haber Merkezi