Sertifikaları verildi

Yüzde 100 istihdam garantili Kara Taşıtları Branşı - Sigorta Eksperliği Raportörlük projesi İşe Yerleştirme ve Sertifika Töreni, Kaya Termal Otel’de düzenlenen basın toplantısı ile gerçekleştirildi


  • Oluşturulma Tarihi : 26.05.2017 08:01
  • Güncelleme Tarihi : 26.05.2017 08:01
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Sertifikaları verildi haberinin görseli

YUSUF ÇAĞIRTEKİN

LİYAKAT Derneği, SED (Sigorta Eksperleri Derneği) Ege Bölge Temsilciliği ve DEÜ İMYO (Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu) proje ortaklığı, Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) desteği ile yürütülmekte olan 2017 yılı % 100 istihdam garantili Kara Taşıtları Branşı - Sigorta Eksperliği Raportörlük projesi İşe Yerleştirme ve Sertifika Töreni Kaya Termal Otel’de düzenlenen basın toplantısı ile gerçekleştirildi.

Başvuru, mülakat ve alanında uzman sigorta eksperleri tarafından 6 hafta süresince DESEM’de yürütülen teorik + pratik eğitimlerden sonra, yeterlilik sınavı sonucu başarı gösteren adayların işe yerleştirilmelerinin gerçekleştirilmesi ve sertifikalarının verilmesi ile yüzde 100 istihdam garantili Kara Taşıtları Branşı- Sigorta Eksperliği Raportörlük projesi başarıyla tamamlandı.Projeyi başarıyla tamamlayan öğrencilere Kaya Termal Otel’de düzenlenen basın toplantıyla verildi. Törende gençlere iş sözü de verilirken, bu konu hakkında endişelenmemeleri hakkında tavsiyelerde verildi.

“BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Liyakat Derneği olarak, girişimcilik başta olmak üzere ekonomik kalkınmaya katkı sağlamanın öncelikli hedeflerinin arasında olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi, “Gerçekleştirdiğimiz projelerimiz sırasında gördük ki hızla değişen dünyamızda yaşanan en büyük sorunlardan biri işsizlik. Özellikle üniversiteden ya da meslek liselerinden mezun olan gençlerimizin işsizlik oranı günden güne artıyor. Uluslararası Çalışma Örgütü’nün yaptığı son ‘Gençlik Araştırması’na göre dünyanın dörtte biri 15-29 yaş aralığındaki gençlerden oluşuyor. Ve son üç yıldır küresel genç işsizliği yükseldi. Küresel genç işsizlik oranı yüzde 13,1, çalıştığı halde yoksul olan gençler yüzde 37,7, bulunduğu ülkeden göç etmek isteyen gençler se yüzde 20’lere ulaştı. Ve 2016 yılı itibariyle dünyada 71 milyon işsiz genç bulunuyor. Bütün bu rakamlar ile birlikte ne yazık ki bugün mezun olan bir gencin işe giriş süreci ortalama 19 ay. Bizler biliyoruz ki bütün bu araştırmalar olmasa da yaşadığımız şehirde, ülkede ve dünyamızda gençlerin yaşadığı sorunlardan en büyüğü işe girmek, ayakları üzerinde durmak. Biz de Liyakat Derneği olarak buradan yola çıkarak, yaşadığımız şehrin ve ülkenin sorunlarına çözüm olabilmek adına aylar süren çalışmalar sonucunda bu alandaki proje ortaklarımız ile birlikte bir ilki gerçekleştiriyoruz” dedi.

“İŞE YERLEŞTİRİLECEKLER”

SED (Sigorta Eksperleri Derneği) olarak Sigorta Eksperliği Raportörlük havuzuna üniversite mezunu genç arkadaşları kazandırmayı amaçladıklarını belirten Ege Bölge Temsilcisi Cihangir Yasan ise, “Aynı zamanda sektörün bilinirliğini arttırmak, ülkemizde yaşanan istihdam sorununa çözüm olmak, sektöre dinamik katmak amacı ile bir eğitim programı oluşturulması gündeme gelmiştir. Ülkemizde yaşanan istihdam sorununu çözmek amacı doğrultusunda Liyakat Derneği ile bir araya gelerek uzun çalışmalar sonucunda projeyi şekillendirdik. Aylar süren bu çalışmalar sonucunda şekillenen eğitim programı çerçevesinde; alanında uzman sigorta eksperleri tarafından verilen eğitimlere müracaat eden, mülakatlarda başarılı olduktan sonra 6 hafta eğitim alarak, yeterlilik sınavını başarı ile tamamlayan gençlerimizin ilk etapta en kısa süre içerisinde SED (Sigorta Eksperleri Derneği) tarafından istihdam edilmesi sağlanacaktır. Daha sonraki süreçte ise gençlerimize ışık olabilmek adına, sınav sonucunda başarılı olamayan ama tüm eğitim sürecine katılım sağlayan kursiyerlerimizin sınav sonuç puanlama sistemine göre işe yerleştirilmesi sağlanmaya çalışılacaktır. İstihdama yönelik projelerin gittikçe artarak gençlere ulaşabilmesi dileği ile bu projemizin de sürdürülebilir bir proje haline gelmesini amaç ediniyoruz” diyerek projenin önemine dikkat çekti.

“MUTLULUK VERİCİ”

Ayrıca Proje Ortağı Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu adına konuşma yapan Yüksek Okul Müdür Yardımcısı ve Liyakat Derneği Proje Komitesi Başkanı Doç.Dr. Engin Deniz Eriş, “Üniversitelerin akademik eğitimlerinin yanısıra üniversite-sanayi işbirliği, gençlerin işe kazandırılması, teori ile pratiğin birleştirilmesi ve farklı sektörlerde alanında uzman kişilerden eğitim almaları kariyer planlamaları açısından oldukça önemli. Biz de D.E.Ü. İzmir Meslek Yüksekokulu olarak genç işsizliğinin azaltılmasına önem veriyoruz. Ayrıca sivil toplum örgütleri ile işbirliği içerisinde olmanın önemine inanıyoruz. Bu amaç ile yer aldığımız bu projede gençlerimizin başarısını görmek mutluluk verici. Projeye emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.