Sıra Seferihisar  kurabiyesinde

Türkiye’nin ilk doğal yaşam köyüne ev sahipliği yapan Seferihisar’da üretici ve özel sektör işbirliği ile Seferihisar kurabiyesi üretilmesi için ilk adım atıldı


  • Oluşturulma Tarihi : 29.12.2018 12:13
  • Güncelleme Tarihi : 29.12.2018 12:13
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Sıra Seferihisar  kurabiyesinde haberinin görseli

‘Başka Bir Tarım Mümkün’ diyerek Ulamış’ta karakılçık buğdayı ve armola peynirinin yeniden canlandırıldığı, bölgenin önemli geçim kaynağı mandalinaya katma değer yaratacak plan ve projelerin hayata geçirildiği Seferihisar’da üretici ve özel sektör işbirliği ile yeni başarı öykülerine imza atmak için güç birliği yapacak. Köy Koop, üreticinin karakılçık buğdayı, mandalina ve sütünü değerlendirerek özel ‘Seferihisar Kurabiyesi’ üretmek için Veli Usta Dondurma ve Pastacılık A.Ş. ile görüşme kararı aldı. 
YEREL DESTEKLENMELİ
Veli Usta Dondurma ve Pastacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Onurcan Yüce, geçtiğimiz günlerde bir araya geldikleri Köy Koop Genel Başkanı Neptün Soyer ile görüşmeleri hakkında da bilgi vererek, “Kooperatiflerle yaptığımız işbirliğine yeni halkalar ekleyebiliriz. İlk adımda, mandalinalı dondurma ile başlayabiliriz. Karakılçık buğdayıyla, mandalinalı kurabiyeler üretebiliriz. Üretici, kooperatif ve özel sektör işbirliğinde kazan kazan modeli ile yeni işbirliği modelini hayata geçirebiliriz” ifadesini kullandı. Köy Koop Genel Başkanı Neptün Soyer de, yerel ürünleri öne çıkarmak gerektiğine vurgu yaparak, şunları söyledi: “Buradaki ekonomi, buradaki zincir ne kadar güçlü olursa üretici o kadar sağlam olacak. Köylü, köyünden ayrıldığında, kalbini bırakmış gitmiş oluyor. Dolayısıyla yereldeki nüfusu çoğaltmamız gerekli. Bu da yereli desteklemekle mümkün olacak. Onurcan Bey ile mandalina üzerine konuşurken, mandalinalı dondurma ve kurabiyenin yapımı gündeme geldi. Aynı zamanda karakılçık buğdayı, mandalina ve yereldeki en kıymetli ürünlerden sütle bir Seferihisar kurabiyesi neden olmasın.”  İHA/İZMİR