Üreticiden öğrenciye Türkiye’de ilk işbirliği

Ege Üniversitesi, öğrencileri ve çalışanları için gerçekleştirdiği yemek üretiminde gereken gıda maddelerini artık Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinden alacak


  • Oluşturulma Tarihi : 16.03.2018 06:49
  • Güncelleme Tarihi : 16.03.2018 06:49
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Üreticiden öğrenciye Türkiye’de ilk işbirliği

Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Necdet Budak ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın önderliğinde hazırlanan işbirliği protokolü diğer üniversitelere örnek olacak. Protokol ile üreticiden hiçbir aracı olmadan direkt olarak öğrenciye kaliteli sağlıklı ve daha uygun fiyatlı gıda ürünleri ulaştırılmış olacak. Türkiye’de bir ilki daha hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Prof.Dr. Necdet Budak, “Öğrencilerimiz anne babalarının bize en değerli emanetleri, onlara en kaliteli eğitim öğretimle birlikte; barınma beslenme gibi hayati konularda da yine en kaliteli hizmeti sağlamak bizim görevimiz. Beslenme konusunda kaliteyi artırmak adına attığımız adımlara bir yenisini daha ekliyoruz. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi imzaladığımız protokol ile üreticiden hiçbir aracı olmadan en kaliteli, sağlıklı ve uygun fiyatlı ürünleri bize temin edecek” diye konuştu. Ege Üniversitesinde eğitim öğretimin devam ettiği dönemlerde günde 15 bin kişilik yemek üretimi gerçekleştiriliyor. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ise bu rakam günlük 7 bin 500. Protokol ile Ege Üniversitesi, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi’nden süt ve süt ürünleri, bakliyat, konserveler, yağlar başta olmak üzere çeşitli gıda maddelerini temin edecek. Ege Ajans

Haber Merkezi