Yerli Malı Haftası’nda yerel üretim vurgusu

İzmir Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği (İZKOMDER) tarafından Buca ilçesindeki sebze ve meyve halinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yerli Malı Haftası etkinliği gerçekleştirildi

  • Oluşturulma Tarihi : 12.12.2019 14:12
  • Güncelleme Tarihi : 12.12.2019 14:12
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Yerli Malı Haftası’nda yerel üretim vurgusu haberinin görseli

Etkinlikte konuşan Soyer, yerel üretimin önemine vurgu yaparak “Yerlileştirmeye ve yerelleştirmeye kararlı olduğumuzu belirtmek istiyorum. Biliyorum vatan sevgisi üretimi güçlendirmekle mümkün. Aksi takdirde hamasetten öteye geçmiyor. Biz İzmir’de üretimi güçlendirmek, küçük üreticimizin önünü açmak için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu. Soyer, yerel üretimin önemini vurgulayarak “Biliyoruz ki bu üretim, bilgiyle donatabilirsek, bilgiyle besleyebilirsek güçlenecek ve çeşitlenecek. Bu nedenle mutlaka tarım konusunda ihtisaslaşmış eğitim kurumlarına ihtiyacımız var" dedi. Soyer, İzmir’de tarım lisesi ve üniversitesi kurmak için gerekli hazırlıkları sürdürdüklerini de sözlerine ekledi. HABER MERKEZİ