Çeşme 14. Alaçatı Ot Festivali’ne hazırlanıyor

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, bu yıl 14’üncüsü gerçekleştirilecek olan Alaçatı Ot Festivali Basın Toplantısı’nda, “Yerel üreticilerimizi desteklemek, toprak kültürünü ve üretim kültürünü yaşatmaya çalışmak, doğru, iyileştirici, onarıcı tarımı beslemek ve büyütmek hedefiyle geleceğe daha da fazla miras aktarabilmeyi hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.  


  • Oluşturulma Tarihi : 28.02.2025 15:06
  • Güncelleme Tarihi : 28.02.2025 15:06
  • Kaynak : BÜLTEN
Çeşme 14. Alaçatı Ot Festivali’ne hazırlanıyor

Çeşme Belediyesi’nin bu sene 14’üncü defa gerçekleştireceği Alaçatı Ot Festivali, "Toprak, Zaman ve Tat" temasıyla 17-20 Nisan 2025 tarihlerinde misafirlerine kapılarını açacak.

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, İstanbul’da gerçekleştirilen 14. Alaçatı Ot Festivali Basın Toplantısı’nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Toplantıdaki konuşmasında Alaçatı Ot Festivali'nin Çeşme'nin yalnızca deniz, kum, güneş kültüründen ibaret olmadığının en büyük kanıtı olduğunu belirten Denizli, festivalle Ege'nin topraklarında yetişen lezzetli otlarının dünyaya tanıtıldığını kaydetti.  

 

“FARKLI YORUMLARIN TADINA VARACAĞIZ”

Denizli, festivalde farklı etkinliklerle gastronomi kültürünün öne çıkmasını sağlayacaklarının altını önemle altını çizdi.

Bu yılın yöresel ürünü olarak "Kaya Koruğu"nun seçildiğini söyleyen Denizli, "Nisan ayı bazı otları bulmamızda ne yazık ki bize mani oluyordu. Ama kaya koruğunun bir avantajı var. Daha önce belki sıcak lezzetlerle denemiş olanlarınız olmayabilir. Daha çok soğuk meze tarzında tercih edilen bir ot türüdür. Ama tabii ki şeflerimizin yaratıcılığıyla bu yıl kaya koruğundan farklı yorumlar deneyimleyeceğiz ve farklı yorumların tadına varacağız" ifadelerini kullandı.  

 

“İŞLETMELERİMİZİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Çeşme'nin gastronomi alanında önemli bir atılım yaptığını da belirten Denizli, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizler her daim yerel yönetim olarak, gastronomi odağını ama yalnızca dünya gastronomisi değil; bölge gastronomisini öne çıkaran işletmelerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Yerel üreticilerimizin bölgemizde olan işletmelere ürünler yapmasını ve o ürünlerin gelen misafirlerimizle buluşması için teşvik edici adımlar atıyoruz. Geçen yıl 'Öze dönüş' temasıyla çıkmıştık. Gastronominin daha da ön plana çıktığı bir festival hedeflemiştik. Bu yıl 'Toprak, Zaman ve Tat' da aslında geçmişten gelen toprak kültürümüzün geleceğe aktarımlarını hem toprak hikayelerimizi katılımcılar ile paylaştığımız hem zamanın değişkenliği içinde yerel ürünlerimizin bölgesel olarak nasıl farklılıklar gösterdiğini anlattığımız, aynı zamanda da değerli şeflerimizin bölge ürünlerimizde ve otlarımızla yaptıkları eşsiz tariflerin katılımcılarda yine paylaşılmasını hedefliyoruz. Yerel üreticilerimizi desteklemek, toprak kültürünü ve üretim kültürünü yaşatmaya çalışmak, doğru tarım, iyileştirici tarım, onarıcı tarımı beslemek ve büyütmek hedefiyle geleceğe daha da fazla miras aktarabilmeyi umuyoruz.”

 

TOPRAK ZAMAN VE TAT KONUŞULDU  

Başkan Denizli’nin konuşmasının ardından toplantının söyleşi kısmına geçildi. Belediye Başkanı Lal Denizli’nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide, Şef Ayşenur Mıhçı, Şef Gökçen Adar, Şef Burakhan Akçe, Şef Rıfat Yurttaş konuşmacı olarak yer aldı. Söyleşide, Ege'nin mutfak kültürü, Alaçatı'nın otları, festivalin önemi ve "Toprak, Zaman ve Tat" teması üzerine konuşuldu. 

 

FESTİVALDE NELER YAPILACAK?

Festival, bu yıl "Toprak, Zaman ve Tat" teması ve “Kaya Koruğu” konsepti ile ziyaretçilerini unutulmaz bir gastronomi ve doğa yolculuğuna çıkaracak. Ege’nin eşsiz bitkileri, otları ve geleneksel lezzetlerini ön plana çıktığı festivalde, bölgenin bereketli topraklarından çıkan mevsimsel otlar ve bu otlarla hazırlanan yemekler, katılımcılara eşsiz bir deneyim sunacak. 

Festivalin öne çıkan etkinliklerinden biri olan geleneksel "En Güzel Ot Yemeği" ve "En Çok Ot Çeşidini Toplama" yarışmaları büyük ilgi görecek. Şefler Meydanı, Sanat Sokağı, Edebiyat Buluşmaları, çocuk etkinlikleri, söyleşiler, sergiler, atölyeler, konserler ve doğa yürüyüşleriyle her yaşa hitap eden geniş bir program katılımcıları bekliyor.

Festival, ziyaretçilerine Ege’nin geleneksel mutfağını keşfetme imkanı sunarken, doğal güzellikler ve kültürel etkinliklerle unutulmaz bir deneyim vadediyor.

BÜLTEN

Yazarımız Kim ?

BÜLTEN