- İzmir
- 22.05.2025 18:08
Ege Üniversitesi Hastanesi çalışanları 2 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Hastane önünde yapılan açıklamada, “Yoksulluk sınırının altında kalan, her kaleminden vergi kesilen ve parça parça ödenen gelirlerimizle geçinemiyoruz” denildi
Ege Üniversitesi Hastanesi çalışanları yetersiz ve adaletsiz dağıtılan teşvik ek ödemelere tepki göstermek amacıyla 22-23 Mayıs’ta iş bıraktı. Ege Üniversitesi Hastanesi çalışanları, uzun süredir devam eden adaletsiz teşvik ödemeleri, ağır çalışma koşulları ve yetersiz istihdam nedeniyle meydanlara indi. Ege Sendika Platformu öncülüğünde yapılan basın açıklamasında, çalışanlar hem sosyal hem ekonomik haklarının gasp edildiğini vurgulayarak, "Bu hastaneyi biz ayakta tutuyoruz, emeğimizin karşılığını istiyoruz" mesajını verdi. Üniversite hastanelerinde yaşanan mali sorunların faturasının kendilerine kesilmesine tepki gösteren sağlık emekçileri, "Sadaka değil, hakkımız olanı istiyoruz" diyerek yetkililere çağrıda bulundu. Ege Üniversitesi Hastanesi önünde basın açıklaması yapan sağlık emekçiler adına metni okuyan, Genç Sağlık-Sen İş Yeri Temsilcisi Veysel Beyazit, “Tüm üniversitelerde finansal sıkıntılar varken Ege’de bunun bütün yükünün çalışanlara yüklenmesine itiraz ediyoruz” diye konuştu.
Üniversitelerde yaşanan ekonomik sıkıntıların sağlık çalışanlarına yüklenmesine tepki gösteren Beyazit, “Ege Üniversitesi çalışanları olarak; ağır çalışma koşulları, yetersiz istihdam, aile hayatımıza zarar veren ve sosyal hayatımızı sürdürebilmemizi zorlaştıran fazla mesailer, yıllar içinde sürekli kaybettiğimiz özlük haklarımız, emeğimize ve ekmeğimize göz dikilerek yok edilen teşvik ödemelerimiz için yine meydandayız. Teşvik ödemelerimiz yetersiz ve adaletsizdir. Bir kez daha sesimizi yükseltiyor ve Ege Üniversitesi Hastanesi çalışanları olarak "Biz buradayız!" diyoruz. Tüm üniversitelerde finansal sıkıntılar yaşanırken, Ege’de bu yükün tamamen çalışanlara yüklenmesine itiraz ediyoruz. Hastanemizin finansal sorunlarının ne sebebiyiz ne de çözüm noktasındayız. Diğer üniversitelerde çalışanlar yüksek teşvikler alırken, bizim hakkımızın yerde süründürülmesine karşı çıkıyoruz. Kısacası, bu ödemeler teşvik değil zulümdür. Bunu bize reva görenler de bu zulme ortak olmamalıdır” diye konuştu.
Üçüncü basamak bir hastanede zorlu koşullar altında çalıştıklarını belirten Beyazit, hak mücadeleleri yerine gelene kadar mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. Beyazit, “Biz, dün olduğu gibi bugün de aynı performansla çalışıp hizmet üretirken, gelirlerimiz düşüyorsa bunun sorumlusu biz değil, yöneticilerdir. Hastaneyi mali krizden kurtarmak, bizlerden kesinti yaparak mümkün olamaz. ‘Fatura kaçağı var’, ‘Hoca sayısı fazla’ gibi iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Artık bahane duymak istemiyoruz. Son bir yılda defalarca bu meydana çıktık, her iletişim yolunu denedik, basın açıklamaları yaptık, iş bıraktık. Derdimizi anlattık ama sesimizi duyuramadık. Herkes bilmelidir ki hakkımızı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bizler, mücadelenin uzun soluklu olduğunu bilen insanlarız ve asla yılgınlık göstermeyiz. Sizler de emeğimizi yok saymayın. Biz, yalnızca hakkımızı istiyoruz. Taleplerimiz görmezden gelinmesin; hak eden, hakkını alsın istiyoruz. Buradan bir kez daha sesleniyoruz: Üçüncü basamak bir hastanede, zorlu koşullar altında çalışıyor ve emeğimizin, alın terimizin karşılığını talep ediyoruz. Yoksulluk sınırının altında kalan, her kaleminden vergi kesilen ve parça parça ödenen gelirlerimizle geçinemiyoruz. Biz sadaka değil, emeğimizin karşılığı olan teşvik ödememizi istiyoruz. Diğer şehirlerdeki üniversite hastanelerinde, aynı yönetmelik ile daha adil teşvikler verilebiliyorsa, biz de aynı ücreti talep ediyoruz. Bu hastanede hizmeti biz üretiyoruz. Ve hak ettiğimiz teşvik ödemesini alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bugün, Ege Sendika Platformu olarak meydandayız. Bir kez daha sesimizi duyurmaya çalışıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.