Meslek Fabrikası’nda Ege rüzgarı 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin pastacı çıraklığı kursundan mezun olan işitme engelli kursiyerlerle bir araya gelen Şef Rıfat Yurttaş, Ege mutfağına özgü meze ve zeytinyağlı yemekler yaptı.

  • Oluşturulma Tarihi :
  • Güncelleme Tarihi :
  • Kaynak : BÜLTEN
Meslek Fabrikası’nda Ege rüzgarı  haberinin görseli
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Meslek Fabrikası’nda düzenlenen işitme engelli kursiyerlere yönelik pastacı çıraklığı kursundan mezun olan kursiyerler, şef Rıfat Yurttaş’la bir araya geldi. Yurttaş, İzmir Çeşme’de restoranı bulunan ve sosyal medya platformlarında birbirinden özel tariflerini paylaştı. Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü’nde görevli işaret dili çevirmenleri Özlem Özer ve Melek Uslular’ın çevirmenliğiyle katılımcılarla iletişim kuran Yurttaş, onlarla Ege mutfağına ait meze ve zeytinyağlı yemekler yaptı. 

BURADA OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM

Etkinlikte açıklamalarda bulunan Yurttaş, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Bugün burada olduğum için çok mutluyum. Yemeğe ilgisi olan, yemeğe aşk duyan, yolu bir şekilde yemekten geçen, mutfakta huzur bulan insanların özel insanlar olduğunu düşünüyorum. O yüzden yemeğe ve mutfağa ilgisi olan her insanı kendime daha yakın hissediyorum. Ege mutfağı deyince akla mezeler ve zeytinyağlı kültürü geliyor. Aslında kendi içinde çok fazla dinamiği olan, çok eski teknikleri olan bir mutfak. Amerika’da, Çin’de, İtalya’da, Fransa’da, dünyanın her yerinde belli başlı yemekleri herkes yapabilir. Risottoyu elbette güzel yapalım ama önce kendi kültürümüzden başlanması ve ustalık geliştirilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. O yüzden bugün daha çok Ege mutfağına yöneleceğiz.” Katılımcılar da Yurttaş’ı takip ettiklerini ve tariflerini uyguladıklarını belirterek ünlü şefe teşekkür etti. 
 

Kaynak : BÜLTEN

Okumaya Devam Et

Aşağı kaydırmaya devam edebilir veya ilgi alanınıza göre seçim yapabilirsiniz.