Seferihisar'da Kent Lokantası tepkisi

İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Doğan Kılıç, Kent Lokantaları’nın amacı dışında hizmet verdiğini söyledi


  • Oluşturulma Tarihi : 29.01.2025 15:36
  • Güncelleme Tarihi : 29.01.2025 12:37
  • Kaynak : BÜLTEN
Seferihisar'da Kent Lokantası tepkisi

İzmirli Lokantacılar, Seferihisar Belediye Başkanı Yetişkin’i ziyaret etti. İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Doğan Kılıç, ‘Örnek sosyal belediyecilik anlayışı ile gerçek ihtiyaç sahiplerinin evlerine 3 öğün yemek servisi yapan Belediyemizi destekliyoruz’ dedi.

Kent Lokantaları’nın amacı dışında hizmet verdiğini belirten Doğan Kılıç şöyle konuştu;

“Daha önceden düşüncenin doğru ancak uygulamanın yanlış olduğunu defalarca dile getirdik. Kent Lokantaları’nı biz de destekleyelim. Ama ihtiyaç sahibi vatandaşların bulunduğu bölgelere açılsın. Veya evlere Seferihisar Belediyesi’nin yaptığı gibi karavana dağıtılsın. Gerçekten de ihtiyaç sahibi insanlar yararlansın. Ama kentin işlek merkezine açtın mı, zengininden orta hallisinden hatta turistlerden engelli, öğrenci veya emekli vatandaşlarımıza sıra gelmiyor. Lokantacı esnafının ekmeği ile oynanıyor. Üstelik amacına uygun olmayan bu sistemde dağıtılan ucuz yemeklerin parası da İzmirlilerin cebinden çıkıyor”

“Sosyal yardımlar doğru şekilde yapılmalı”

Popülist politikalar yerine sosyal yardımların doğru şekilde yapılması gerektiğini ifade eden Kılıç, “İstenilince oluyormuş. Bu o kadar da zor bir şey değilmiş. Seferihisar Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından belirlenen sağlıklı menüler, hijyen kurallarına uyularak titizlikle hazırlanıyor. Hazırlanan yemekler ihtiyaç sahibi yaşlı ve engelli vatandaşlara belediyeye ait araçlar ile ulaştırılıyor. Hem ekonomik krizden yorulan insanlarımıza destek çıkılıyor hem de lokantacılarla haksız rekabet yapılmıyor” şeklinde konuştu.

Lokantacı esnafının güç günler yaşadığına belirten Doğan Kılıç konuşmasına şöyle devam etti;

“Girdi olarak aldığımız ürünün KDV ‘si yüzde 1, sattığımız yemeğin KDV’si yüzde 10. Daha işin başında yüzde 9 oranında kaybımız var. Yüksek POS ve Yemek Kartı kesintileri, artan SGK primleri, kiralar, elektrik-su-katı atık faturaları iyice belimizi büküyor. Zaten eskisi gibi iş de yapamıyoruz. İnsanlar artık öğlenleri bile dışarda yemek yiyemiyorlar. Bir de yerel yönetimlerin yanlış uygulamalarla lokantacı esnafı ile haksız rekabete girmesi nefes almamızı zorlaştırıyor. Umarım ki Seferihisar Belediyesi’nin doğru uygulaması tüm kent geneline yayılır”

BÜLTEN

Yazarımız Kim ?

BÜLTEN