Shipley – Altındağ Gastronomi Akademisi’nde çikolata eğitimi

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi çatısı altında kurulan Shipley – Altındağ Gastronomi Akademisi’nde öğrencilere çikolata eğitimi verildi.


  • Oluşturulma Tarihi : 28.02.2025 14:09
  • Güncelleme Tarihi : 28.02.2025 14:09
  • Kaynak : BÜLTEN
Shipley – Altındağ Gastronomi Akademisi’nde çikolata eğitimi

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi bünyesinde kurulan Shipley-Altındağ Gastronomi Akademisi, öğrencileri gastronomi alanında önemli isimlerle buluştururken, üniversitenin bilgi birikimini de halkla buluşturmayı sürdürüyor. Ayrıca akademi, bölgenin gastronomi turizmine kısa sürede önemli katkıda bulunuyor.

 

ÖĞRENCİLER ÇİKOLATA EĞİTİMİNDE BULUŞTU

Çeşme Turizm Fakültesi Shipley Altındağ Gastronomi Akademisi’nde Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencilerine “Pasta Yapım Teknikleri” dersi kapsamında çikolata eğitimleri verildi. Öğrenciler, Uzman Şef Murat Tütüncü'den çikolata eritme, temperleme, soğutma, işleme, Beyoğlu, dökme ve dolgulu çikolata yapımı ve dökme eğitimi aldı. Shipley-Altındağ Gastronomi Akademisi ayrıca kontenjan dahilinde halka yönelik ücretsiz “Aşçı Çırağı Sertifikalı Eğitimi” verecek.

 

“ÇİKOLATANIN İNCELİKLERİNİ AKTARDI”

Verilen eğitime ilişkin açıklamalarda bulunan Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Rekor bağışla Fakültemize kazandırdığımız Shipley Altındağ Gastronomi Akademisi, Çeşme’yi gastronominin merkezi yapma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Fakültemiz öğrencileri için de önemli bir uygulama alanı olan Gastronomi Akademisinde Uzman Şef Murat Tütüncü, çikolatanın inceliklerini aktardı. Öğrencilerimiz Pasta Yapım Tekniği dersi kapsamında Tütüncü’nün deneyimlerinden yararlandılar. Gastronomi alanında uzman kişileri, öğrencilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

UYGULAMALI KURSLAR DA DEVAM EDİYOR

Ege Üniversitesinin topluma katkı misyonu doğrultusunda bilimi toplumla buluşturmaya buluşturduklarını söyleyen Gültekin, halka ve turizm sektörüne yönelik uygulamalı kurslara devam ettiklerini belirtti.

Gültekin, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Daha önce Kıyı Ege Mutfağı ve Temel Barista Eğitimi gibi etkinliklerle alana ilgi duyan vatandaşlarımıza eğitimler vermiştik. Şimdi de Feyza'nın Mutfağı Programı Aşçı Çırağı Sertifikalı Eğitimi ile mutfakta kariyer hedefi olan gençlerimize 140 saatlik ücretsiz eğitim vereceğiz. Eğitim kapsamında; Hijyen ve Sanitasyon, Doğrama Teknikleri, Çorbalar, Salatalar, Soslar, Stoklar, Makarnalar, Deniz Ürünleri ile Et ve Tavuk konularında eğitimler verilecek. 10 Mart tarihinde başlayacak eğitimler için kayıtlar Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesinde doğrudan yapılıyor.”

BÜLTEN

Yazarımız Kim ?

BÜLTEN