Karadeniz’in lezzeti Ege’nin sıcağı ile birleşiyor

Ege’nin benzersiz şehri İzmir, Karadeniz’in yöresel güzellikleri ile buluşuyor


  • Oluşturulma Tarihi : 07.10.2017 07:07
  • Güncelleme Tarihi : 07.10.2017 07:07
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Karadeniz’in lezzeti Ege’nin sıcağı ile birleşiyor

Trabzon’dan Artvin’e Karadeniz’in tarihi, eşsiz doğası ve tarifsiz damak tatlarıyla tanışacak olan İzmirliler doyumsuz bir lezzet şölenine misafir olacak. 19- 22 Ekim 2017’de İzmir BOSPA Festival alanında gerçekleşecek Karadeniz coşkusu ile İzmirliler, Karadeniz’in turizmini, sosyal ve kültürel hayatını yakından tanıma fırsatını elde edecek. RuAn Fuarcılık tarafından organize edilen etkinlik Ege ile Karadeniz’i buluşturmaya hazırlanıyor. Kültür hazinesine zenginlik katarak farklı coğrafyalardan insanları bir araya getirip sıla hasretini gidermek suretiyle düzenlenen Karadeniz Günleri İzmirlilere uzun süre etkisinden çıkamayacakları bir Karadeniz fırtınası yaşatacak. Sahip olduğu tertemiz havası ile yeşil ve mavinin her tonunu bünyesinde barındıran Karadeniz, hırçın doğasının izlerini taşıyan yöresel yemekleri, el sanatları ve halk oyunları ile İzmir’e konuk olacak.

HORON ZEYBEK KOL KOLA

Karadeniz’in enerjisine enerji katan halk oyunlarından horon, İzmir’in efeleri ile aynı sahneyi paylaşacak. Birlik ve dayanışmanın bir arada yaşanacağı festivalde halk oyunları gösterileri büyük ses getirecek. Trabzon’un meşhur lezzetlerinden mısır ekmeğiyle birlikte tüketilen karalahana çorbası, meşhur tereyağı ve peynirleri Ege & Karadeniz Kültür Sanat Festivali’nde ikrama sunulurken el emeği olan kazaziyeler ve karadeniz insanının vazgeçilmez aksesuarı keşan, görücüye çıkacak.

RuAn Fuarcılık imzası taşıyan organizasyon, Karadeniz Konfederasyonu iş birliğiyle 19- 22 Ekim 2017’de İzmir BOSPA Festival alanında bu yılın konuk şehri Trabzon ile renkli günlere imza atacak. (HABER MERKEZİ)

Haber Merkezi