Sayfa Yükleniyor...
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her gün çeşit çeşit tarifler de iftar sofralarında yerini alıyor. “ Bugün iftar için ne yapsam? ” diye düşünenler 26. gün iftar menüsü araştırmaları yapıyor. Hem kolay hem lezzetli olan bu menüyü sizin için hazırladık. İşte, 26. gün iftar menüsü…
Ramazan iftar menüsü için yemek tarifleri araştırmaları başladı. 5 Nisan 2024 Cuma günü orucun yirmi altıncı gününde çeşit çeşit tarifler iftar sofralarında yerini alacak. Bugün iftara ne pişirsem diye düşünenler için, çorbadan salataya, ana yemekten tatlıya kolay ve pratik yemek tarifi önerilerini derledik. İşte Ramazan iftar menüsü arayanlar için, 26. gün iftar menüsü...
Malzemeler:
1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı un
2 diş ezilmiş sarımsak
1 tepeli Yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 adet bulyon( isteğe bağlı)
7 su bardağı su
Tuz
Yapılışı:
Tencereye yağları alın ve orta ateşte eritin. Ardından unu ekleyip tel çırpıcıyla karıştırarak 1-2 dakika boyunca kokusu çıkana kadar kavurun. Sonra salçaları ilave edip iki üç tur eze eze karıştırın ve üzerine suyu yavaşça dökün, hızlı bir şekilde topak kalmayacak şekilde karıştırın. Baharatları, tuzu, ezilmiş sarımsağı ve ezilmiş bulyonu ekleyin ve karıştırmaya devam ederek kaynayana kadar pişirin. Çorba kaynamaya başladıktan sonra karıştırarak 4-5 dakika daha pişirin ve ardından ocaktan alıp sıcak sıcak servis edin.
Malzemeler:
250 gram dana kuşbaşı (Önceden pişmiş)
2 orta boy patates
1 büyük havuç
1 küçük kapya biber
1 soğan
1 diş sarımsak
1 çay bardağı bezelye
Sosu için:
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağ
2 su bardağı sıcak su (Haşlama suyundan ekleyin)
1 tatlı kaşığı tuz
Kırmızı toz biber
Çay kaşığı ucuyla karabiber
Kekik
Kimyon
1 tatlı kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Eti, üzerini geçecek kadar su ekleyerek biraz tuzla bir tatlı kaşığı tereyağında soteleyin ve düdüklü tencerede pişirin. Malzemeleri küçük küp şeklinde doğrayın, patatesler biraz daha büyük olacak şekilde hazırlayın ve hepsini kare borcama aktarın. Sos için gerekli malzemeleri karıştırıp üzerine ekleyin ve tüm malzemeleri iyice harmanlayın. Üzerine minik parçalar halinde tereyağı yerleştirin. Öncelikle ıslanmış pişirme kağıdıyla ardından alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış fırında alt ve üst ısısıyla 200 derecede 30-40 dakika pişirin.
Malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı arpa şehriye
Tuz
3 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Pilav tenceresine tereyağını koyarak eritin, sıvı yağı ekleyin.
Şehriyeleri ekleyin ve biraz kırmızılaşana kadar yani rengini alana kadar kavurun.
Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin, ben 3 su bardağı ekledim. Gerekirse ilave yapabilirsiniz. .
Son olarak tuzunu da ekleyerek kapağını kapatın.
Şehriyeler suyu çekince altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Yarım demet semizotu
12 adet çeri domates ya da 2 orta boy domates
1 adet soğan
1 adet salatalık
4 adet yeşil biber
1 adet nar (ayıklanmış)
1,5 çay kaşığı kadar sumak
Yarım limon
2 yemek kaşığı kadar nar ekşisi
Tuz
Zeytinyağ
Yapılışı:
Semizotunu elimizle yaprak kısmını dallarından ayıralım.
Güzelce yıkadıktan sonra süzülmesi için bir kenarda bekletelim.
O sırada domatesleri ve salatalığı biraz büyük doğrayıp karıştırma kabına alalım.
Soğanları da jülyen doğrayıp üzerine ekleyelim. Biberleri de çok büyük olmayacak şekilde doğradıkran sonra onları da ekleyelim.
Ayıklanmış narları da ekleyelim.
Semizotunu da ekleyip sosunu hazırlayalım.
Sosu için; küçük bir kap içine tuz,yarım limonun suyu,sumak,nar ekşisi ve zeytinyağını koyup güzelce karıştıralım.
Daha sonra salatamızın üzerine gezdirip güzelce karıştıralım.
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
200 gram bitter çikolata
150 gr margarin
1 su bardağı un
Vanilya
Üzeri için:
Beyaz çikolata çilek (İstediğiniz meyve çikolata )
Yapılışı:
Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
Margarin eritilip içine çikolata katılır ve erimesi sağlanır.
Eriyen çikolatayı yumurta şeker karışımına ekleyip karıştırılır.
Daha sonra un ve vanilya ekleyip karıştırılıp borcama dökülür. Ben üzerine beyaz çikolata ve çilek koydum siz dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz.
170 derece fırında yaklaşık 40 dk pişirin (fırından fırına değişebilir bu süre)
Soğuyunca servis edilir.
HABER MERKEZİ