Dolgulu Şişko Tavuk nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Dolgulu Şişko Tavuk tarifi

Ekranların en sevilen gelin kaynana yarışması Gelinim Mutfakta günün yemeği Dolgulu Şişko Tavuk oldu. 26 Ekim Perşembe Dolgulu Şişko Tavuk için kolları sıvayan gelinler çeyrek altın için iş başında. Peki, Dolgulu Şişko Tavuk nasıl yapılır? İşte merak edilen Dolgulu Şişko Tavuk tarifi..


  • Oluşturulma Tarihi : 27.10.2023 11:31
  • Güncelleme Tarihi : 27.10.2023 11:31
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Dolgulu Şişko Tavuk nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Dolgulu Şişko Tavuk tarifi

Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta yeni bölümleriyle devam ediyor. Hafta içi her gün ekrana gelen Gelinim Mutfakta programında 4 gelin ve 4 kaynana yer alıyor. Hafta içi her gün saat 13.00’da yeni bölümü yayına giren yemek yarışmasında gün sonunda çeyrek altın veriliyor. Seyircilerin yoğun ilgisi ile takip edilen programı Nursel Ergin sunuyor. Gün içinde yapımın belirlediği yemeği yapıp puan almaya çalışan gelinler çeyrek altını gün sonunda yakasında görmek istiyor. 26 Ekim Perşembe gününün yemeği Dolgulu Şişko Tavuk yapımına başlayan gelinler tarifi yapmaya koyuluyor. Birbirinden farklı 4 gelinin Dolgulu Şişko Tavuk yapımına başladığı Gelinim Mutfakta’da yemeğin püf noktaları veriliyor. 26 Ekim Perşembe günü yayınlanan Dolgulu Şişko Tavuk tarifini sizler için derledik. İşte Gelinim Mutfakta Dolgulu Şişko Tavuk tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA DOLGULU ŞİŞKO TAVUK TARİFİ

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç

1 büyük soğan, doğranmış

1 adet büyük tavuk

2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı

2 yemek kaşığı doğranmış kuru kayısı

2 yemek kaşığı doğranmış kuru incir

2 yemek kaşığı nar ekşisi

1/2 çay bardağı iri doğranmış ceviz

1 tatlı kaşığı tarçın

2 yemek kaşığı kuş üzümü

1/2 çay bardağı çam fıstığı

Tuz ve karabiber

Yeterince sıcak su

DOLGULU ŞİŞKO TAVUK NASIL YAPILIR?

Pirinci bir kaseye alın ve bol su ile yıkayarak nişastasını alın. Ardından süzün ve bir kenarda bekletin.

Bir tavada tereyağı veya zeytinyağını ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

Soğanlar pembeleştikten sonra kuş üzümü, kuru kayısı, kuru incir, çam fıstığı ve cevizi ekleyin.

Birkaç dakika kavurup yıkanmış pirinci ekleyin.

Tarçın, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.

Tavayı ocaktan alın ve karışımı soğutun. Tavuğu yıkayıp ve içini temizleyin.

İçine soğuyan pirinç karışımını doldurun. Nar ekşisi ile tavuğun dışını iyice yağlayın.

Tavuğu fırın tepsisine yerleştirin ve üzerini alüminyum folyo ile örtün.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında tavuğu pişirin. Pişme süresi tavuğun büyüklüğüne bağlı değişebilir.

Ortalama olarak 1,5 – 2 saat kadar pişirme süresi gerekebilir. Folyoyu açın ve tavuğun üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edin.

Tavuğu fırından çıkarıp dilimleyin ve servis yapın. Bu enfes lezzeti yapmayı unutmayın. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun!

BU İÇERİK DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: MasterChef Türkiye All Star mantı tarifi... Mantı nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ