Sayfa Yükleniyor...
Ayaküstü lezzet şöleni yaşamak isteyenlerin sıklıkla tükettiği İzmir sokak lezzetleri neler? İzmir’de sokak lezzeti olarak geçen yiyecekler. İşte İzmir’in pek çok noktasında bulabileceğiniz sokak lezzetleri…
Bulunduğu kent ile özdeşleşen ve ünü il sınırlarını aşan sokak lezzetleri, her ne kadar başka pek çok şehirde de bulunabiliyor olsa da bazı şehirlerle bütünleşmiş durumdadır. İzmir sokak lezzetleri denince de akla gelen ürünler bulunur. Hem İzmirlilerin hem de yerli ve yabancı pek çok kişinin severek tükettiği İzmir sokak lezzetlerini, haberimizin devamında sizin için listeledik.
İzmirlilerin kalbinde taht kuran sokak lezzetleri, günün hemen hemen her saati büyük bir keyifle tüketiliyor. İzmir’in ünlü sokak lezzetleri neler, birlikte inceleyelim.
Ağızda dağılan yumuşacık boyozlar, İzmirlilerin kırmızı çizgilerinden biridir. Yağlı ya da yağsız olmak üzere iki farklı şekilde tercih edilebilen boyoz, sıklıkla yanında yumurta ile tüketiliyor. Süreç içerisinde içerisinde kullanılan malzeme çeşitliliği de artan boyozu; sade, peynirli, ıspanaklı, enginarlı, patlıcanlı, zeytinli, Ege otlu, pırasalı ve çikolatalı olarak tüketebilirsiniz.
Gevrek
Yüzmek için kullanılana simit, yemek için olana ise gevrek denilen İzmir’de, gevrek ve simit konusu son derece hassas bir noktada konumlanır. Bu isim tartışması son derece keyifli diyalogların ortaya çıkmasına neden olur. Ancak son noktada İzmir’de gevreğe her zaman gevrek denir. Günün her saati tüketilebilen bir yiyecek olan gevrek, özellikle sabah saatlerinde hızla tükenir.
Midye
İzmir’de hem sokakta hem de işletmelerde bulabileceğiniz midye, sıcak ve soğuk olarak iki farklı şekilde tercih edilebilir. Küçük, orta ve büyük olmak üzere üç boyutu bulunur. İçerisinde yer alan pilavının lezzetli aromasıyla birleşen ve üzerine bol limon sıkılarak tüketilen midye, İzmirlilerin en sevdiği sokak lezzetleri arasında yer alır. Hatta kentte tepsi kapatmak da oldukça yaygındır.
Sokak satıcılarının özellikle sabah saatlerinde yoğun olarak sattığı kumru; kumru ekmeği olarak bilinen susamlı sandviç ekmeğinin içerisine yerleştirilen domates, İzmir tulumu ve yeşil biber üçlüsünün bir araya getirilmesiyle yapılır. Kahvaltı için ideal bir yiyecek olan kumru, günün diğer saatlerinde de tüketilebilir. Tabii eğer kalırsa!
Kokoreç
Pek çok kişinin en sevdiği sokak lezzetlerinden biri olan kokoreç, İzmir’de özellikle akşam ve gece saatlerinde, seyyar arabalarda satış yapan kişilerden alınıyor. Hatta öyle ki çoğu İzmirli, gittiği seyyar satıcıdan başka bir yerde kokoreç yemiyor. Genellikle iri boyutta dilimlenen kokorecin tüketildiği İzmir’de, bu sokak lezzetine duyulan sevgi başka bir seviyede kendini gösteriyor. İzmirliler için kokoreç, Türk pop müziğinin efsane isimlerinden Mirkelam’ın da dediği gibi: “Kokoreç, sensiz olmaz!” noktasında konumlanıyor.
Söğüş
Sakatat sevenlerin göz bebeği olan söğüş, İzmirlilerin vazgeçilmez sokak lezzetleri arasında yer alıyor. Hatta öyle ki çoğu İzmirli şehir dışına çıktığında, bu lezzetli öğün burunlarında tütüyor. İçerisinde dil, yanak ve beyin gibi bölgelerin bulunduğu söğüş, soğuk olarak tüketiliyor.
BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Stockholm’de gezilecek yerler
Haber Merkezi