Gelinim Mutfakta altın günü tatlısı tarifi: Altın günü tatlısı nasıl yapılır?

Haftanın üçüncü maratonunu başlatan Gelinim Mutfakta programında, 14 Ağustos Çarşamba günü altın günü tatlısı öne çıktı. Ekrana gelen bu bölümde, çeyrek altın ödülü ile birlikte altın günü tatlısı tarifi sunuldu. Bir kez tatmadan vazgeçilemeyen altın günü tatlısı nasıl yapılır? İşte 14 Ağustos Çarşamba günü Gelinim Mutfakta'da sunulan altın günü tatlısı tarifi...


  • Oluşturulma Tarihi : 14.08.2024 10:09
  • Güncelleme Tarihi : 14.08.2024 13:51
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta altın günü tatlısı tarifi: Altın günü tatlısı nasıl yapılır?

14 Ağustos Çarşamba günü, Gelinim Mutfakta programında haftanın üçüncü maratonu başlarken, mutfakları şenlendiren bir tarif damgasını vurdu: Altın Günü tatlısı. Yarışmacıların özenle hazırladığı bu tatlı, hem görselliğiyle hem de lezzetiyle jüriyi etkiledi.Peki, altın günü tatlısı nasıl yapılır?  İşte 14 Ağustos Çarşamba günü Gelinim Mutfakta'da sunulan altın günü tatlısı tarifi...

Gelinim Mutfakta altın günü tatlısı tarifi

Tabanı için:

1 paket petibör bisküvi

3 yemek kaşığı tereyağı

Muhallebisi için:

1 litre süt

1 su bardağı irmik

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı badem

1 paket vanilya

Üzeri için:

2 adet şeftali

1 su bardağı su

5 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı nişasta

Yarım çay bardağı su

Altın günü tatlısı nasıl yapılır?

Petibör bisküvileri mutfak robotunda incecik toz haline getirin.

Tereyağını eritin ve bisküvi kırıntılarıyla karıştırarak iyice harmanlayın.

Karışımı bir tatlı kalıbına yayın ve üzerine bastırarak düzleştirin. Buzdolabında yaklaşık 15-20 dakika sertleşmesi için bekletin.

Sütü geniş bir tencereye alın ve ısıtın.

İrmiği ve toz şekeri ekleyin, sürekli karıştırarak karışımın kaynamasını bekleyin.

Karışım koyulaşmaya başladığında, vanilyayı ve isteğe bağlı olarak ince doğranmış bademleri ekleyin. Karıştırarak pişirmeye devam edin.

Koyulaşan muhallebiyi, buzdolabında önceden hazırladığınız bisküvi tabanının üzerine dökün ve yüzeyini düzeltin. Buzdolabında en az 1 saat soğumasını bekleyin.

Şeftalilerin kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.

Bir tencereye suyu, toz şekeri ve doğranmış şeftalileri ekleyin. Şeftaliler yumuşayana kadar pişirin.

Nişastayı yarım çay bardağı suda çözün ve şeftali karışımına ekleyin. Sos koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.

Şeftali sosunu ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Soğuyan tatlının üzerine şeftali sosunu dikkatlice yayın.

Tatlıyı tekrar buzdolabında en az 1 saat soğutun.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ