MasterChef takım oyununda çeşit çeşit kebaplar yarışacak | MasterChef kebap tarifleri: Kebap nasıl yapılır?

MasterChef'te takımlar arasındaki rekabet giderek kızışıyor. Bu akşamın teması ise kebaplar olarak seçildi. Mavi takımın kaptanlığını Nevzat üstlenirken, kırmızı takımın kaptanı Zeynep oldu. Bu akşam, sakızlı kebap, Tokat kebabı, fırın kebabı, tencerede şiş kebap, simit kebabı, kağıt kebabı ve Manisa kebabı gibi çeşitli kebap türleri hazırlanacak. İşte MasterChef'te yapılacak bu kebapların tarifleri…


  • Oluşturulma Tarihi : 13.08.2024 10:52
  • Güncelleme Tarihi : 13.08.2024 07:52
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
MasterChef takım oyununda çeşit çeşit kebaplar yarışacak | MasterChef kebap tarifleri: Kebap nasıl yapılır?

MasterChef izleyicileri, Türkiye'nin dört bir yanından gelen özgün kebap tariflerini merakla bekliyor. Bu akşamki bölümde, Nevzat ve Zeynep'in liderlik ettiği takımlar, kebap hazırlama konusunda büyük bir rekabete girecek. İşte çeşitli kebap tariflerinin detayları:

sakızlı kebap

SAKIZLI KEBAP

Malzemeler:

500 gram kuzu eti (küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı sakız reçinesi (toz halinde)
2 soğan (rendelenmiş)
3 diş sarımsak (ezilmiş)
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Yapılışı:

Kuzu etlerini bir kaba alın.
Rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, yoğurt, zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber, kimyon ve sakız reçinesini ekleyin.
Karışımı iyice harmanlayıp üzerini kapatın ve buzdolabında en az 4 saat, tercihen bir gece marine edin.
Marine olmuş etleri şişlere dizin.
Önceden ısıtılmış ızgarada veya mangalda pişirin, sık sık çevirerek köftelerin her tarafının eşit pişmesini sağlayın.

tokat kebabı


TOKAT KEBABI

Malzemeler:

500 gram kuzu eti (küp doğranmış)
2 soğan (rendenmiş)
2 domates (küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay bardağı su
Yapılışı:

Tereyağını geniş bir tencerede eritin.
Rendelenmiş soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Kuzu etlerini ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Domatesleri, biber salçasını, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyin.
Karışımı iyice karıştırın ve suyu ekleyin.
Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin, gerektiğinde su ekleyin.

fırın kebabı


FIRIN KEBABI

Malzemeler:

1 kg kuzu eti (küp doğranmış)
4 patates (dilimlenmiş)
2 soğan (dilimlenmiş)
2 domates (dilimlenmiş)
3 biber (dilimlenmiş)
2 yemek kaşığı biber salçası
4 diş sarımsak (ezilmiş)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
Yapılışı:

Fırını 200°C'ye ısıtın.
Kuzu etini geniş bir kapta zeytinyağı, biber salçası, sarımsak, tuz, karabiber ve kekik ile harmanlayın.
Dilimlenmiş sebzeleri fırın tepsisine yerleştirin, üzerine etleri ekleyin.
Önceden ısıtılmış fırında 1-1.5 saat pişirin, ara ara etin üzerine kendi suyu ile basarak kurumasını önleyin.

tencere şiş kebap


TENCEREDE ŞİŞ KEBABI

Malzemeler:

500 gram kuzu eti (küp doğranmış)
1 soğan (rendenmiş)
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
2 diş sarımsak (ezilmiş)
Yapılışı:

Kuzu etlerini bir kaba alın ve yoğurt, zeytinyağı, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve pul biberle karıştırın.
Karışımı üzerini kapatarak en az 2 saat buzdolabında marine edin.
Marine olmuş etleri tencereye alın, kısık ateşte etler suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Üzerine biraz su ekleyip etler iyice yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.

simit kebabı


SİMİT KEBABI

Malzemeler:

500 gram kuzu eti (kıyma)
1 simit (ufalanmış)
1 soğan (rendenmiş)
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı:

Simidi sütle ıslatıp yumuşamasını bekleyin.
Kıyma, rendelenmiş soğan, ufalanmış simit, tuz, karabiber ve pul biberi bir kapta karıştırın.
Karışımdan köfte şekli yaparak köfteleri ızgarada pişirin veya tavada kızartın.

kağıt kebabı


KAĞIT KEBABI

Malzemeler:

500 gram kuzu eti (küp doğranmış)
2 patates (küp doğranmış)
2 soğan (küp doğranmış)
2 domates (küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay bardağı su
4 büyük parça pişirme kağıdı
Yapılışı:

Kuzu etlerini, patatesleri, soğanları ve domatesleri bir kapta karıştırın.
Biber salçası, tuz, karabiber ve kekiki ekleyin, iyice harmanlayın.
Pişirme kağıdına karışımı yerleştirip paketi kapatın.
Önceden ısıtılmış 200°C fırında 1 saat pişirin.

kebap


MANİSA KEBABI

Malzemeler:

500 gram kuzu eti (küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 soğan (rendenmiş)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:

Kuzu etlerini geniş bir kaba alın.
Zeytinyağı, biber salçası, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi ekleyin.
Karışımı iyice karıştırın ve buzdolabında en az 2 saat marine edin.
Marine olmuş etleri şişlere dizip mangalda veya ızgarada pişirin.
Afiyet olsun!
 

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ