Sayfa Yükleniyor...
Türk mutfağının en ünlü tatlarından biri olan ve lezzetiyle damakları şenlendiren Karadeniz baklavasının tarifini duymaya hazır mısınız? Gelinim Mutfakta programında 1303. Bölümde Karadeniz baklavası yapıldı. Peki, Karadeniz baklavası nasıl yapılır. İşte detaylar…
Kanal D'nin yemek programı Gelinim Mutfakta, izleyicileri yeni bir gün maratonuna sürükledi. 17 Ocak Çarşamba günü ekrana gelen 1303. bölümde, Gelinim Mutfakta haftanın üçüncü gününde Karadeniz Baklavası yapımına odaklandı. Yepyeni bir lezzetin tanıtıldığı bu bölümde, Karadeniz baklavası'nın yapımındaki incelikler ve püf noktaları paylaşıldı. Türk mutfağının özgün lezzetlerinden biri olan Karadeniz dalgası baklavası, damakları çatlatmaya hazırlandı. 17 Ocak Çarşamba günü yayınlanan Gelinim Mutfakta'nın Karadeniz baklavası bölümünde, tarife dair önemli detaylar ve malzemeler ele alındı. Karadeniz Bölgesi'ne özgü mısır unu ve ceviz içeren Gelinim Mutfakta Karadeniz baklavası tarifini sizler için araştırdık. Karadeniz baklavası nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta'nın Karadeniz baklavası tarifi...
Gelinim Mutfakta Karadeniz baklavası malzemeleri
500 gr baklavalık yufka
150 gr tereyağı
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı ceviz içi
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon suyu
İlk olarak, şerbeti hazırlamakla işe koyulun. Bir tencereye su ve şekeri alın, karışım kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin. Ardından, yaklaşık 10 dakika kaynatıp soğumaya bırakın.
Tereyağını eritip bir kenara alın. Baklavalık yufkaları mısır unu serperek üst üste yerleştirin.
Yufkaları dörde bölüp her parçaya erimiş tereyağı sürün. Ceviz içini yufkanın üzerine serip rulo şeklinde sarın.
Aynı işlemi tüm yufkalar bitene kadar tekrarlayın. Ardından, yağlanmış tepsiye yerleştirip 180 derece önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika boyunca üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak baklavalara soğuyan şerbeti dökün. Şerbetin iyice çekmesi için birkaç saat dinlendirin.
Artık Karadeniz bölgesine özgü cevizli ve mısır unlu baklavanız hazır. Afiyet olsun!
HABER MERKEZİ