Gelinim Mutfakta Patlıcan kayığı tarifi: Patlıcan kayığı nasıl yapılır?
Haftanın ikinci maratonunu başlatan Gelinim Mutfakta programında, 7 Ağustos Çarşamba günü Patlıcan kayığı öne çıktı. Ekrana gelen bu bölümde, çeyrek altın ödülü ile birlikte patlıcan kayığı tarifi sunuldu. Bir kez tatmadan vazgeçilemeyen Patlıcan kayığı nasıl yapılır? İşte 6 Ağustos Salı günü Gelinim Mutfakta'da sunulan Patlıcan kayığı tarifi...
Gelinim Mutfakta'nın haftalık bölümlerinden biri 6 Ağustos Salı günü ekrana geldi. Bu bölümde gelinler hem gün sonunda çeyrek altın hem de hafta finalinde 10 altın bilezik ödülü için yarıştı. 1423. bölümde gelinler Patlıcan kayığı hazırlama görevini üstlendi. Sunucu Aslı Hünel, tatlıları ilk olarak tadıp puanlarını belirledi ve ardından kayınvalideler devreye girdi. Peki, Patlıcan kayığı nasıl hazırlanır? İşte 7 Ağustos Çarşamba Gelinim Mutfakta Patlıcan kayığı tarifi…
Patlıcan kayığı malzemeleri
- 8 -9 adet kemer patlıcan
- 3 tane patates
- 4 -5 tane yeşil biber
- 2 tane kırmızı biber
- 1 tane patlıcan
- 1 tane soğan
- 1 tane sarımsak
- 2 tane havuç
- Bezelye
- 3 tane domates
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2. 5 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber ,pulbiber, kırmızı biber, isot, 7 türlü baharat
Üzeri için;
Patlıcan Kayığı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kemer patlıcanlarını karnıyarık tarzında dilimleyip kızartalım. Ayrı bir tencerede tavuk göğsünü haşlayalım.
- Başka bir kapta patates, biber, patlıcan, havuç ve soğanı küçük küpler halinde doğrayıp kızartalım. Kızartma işlemi sırasında fazla yağı emmesi için malzemelerin altına peçete serelim.
- Tavuk göğsü piştikten sonra onu da küp şeklinde doğrayıp diğer malzemelerle karıştıralım. Tüm kızartılmış sebzeleri ve tavukları bir tencereye alıp baharatlar ve salça ekleyerek iyice kavuralım. Karışımı soğuması için kenara alalım.
- Soğuyan harcı patlıcanların içine dolduralım. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tepsiye dizelim. Tepsinin içine biraz su ekleyip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim. Piştikten sonra servise hazır olacaktır.
HABER MERKEZİ