Sayfa Yükleniyor...
Masterchef Türkiye yarışmasında ciğer sarma yemeği yapıldı. İzleyiciler ciğer sarmanın tarifini merak etti ve araştırıyor. Biz de sizler için bu muhteşem lezzetin tarifini derledik. Peki ciğer sarmanın malzemeleri nelerdir ve nasıl yapılır?
Masterchef Türkiye yarışmasında yapılan ciğer sarma tarifi merak konusu oldu ve arama motorlarında sıklıkla aratılıyor. Peki ciğer sarma malzemeleri nelerdir ve nasıl yapılır? İşte detaylar…
Kuzu karaciğeri (1 çift)
Kuzu gömleği
Kuru soğan (1 adet)
Pirinç (1,5 su bardağı)
Taze soğan (2 adet)
Dereotu (1 yemek kaşığı kıyılmış)
Kuş üzümü (1/2 çay bardağı)
Dolmalık fıstık (1/2 çay bardağı)
Kuru nane (1 çay kaşığı)
Yumurta sarısı (1 adet)
Tereyağı (1 yemek kaşığı)
Tuz
Karabiber
Kaynar su
Ciğer sarmayı yapmak için öncelikle kuzu gömleğini bir tepsiye yerleştirip, sıcak su ile çözünmesini bekleyelim. Ardından geniş bir tencereye ayçiçeği yağı ekleyip, ince doğranmış soğanları ve fıstıkları kavuralım. Ciğerleri küçük kuşbaşı parçalar halinde doğrayıp, tencereye ekleyelim. Ciğerleri sık sık karıştırarak pişirelim. Pirinçleri yıkayıp suyunu süzdükten sonra tencereye ekleyelim. Taze soğanın yeşil yapraklarını, baharatları ve tuzu da ilave edelim. Nane, dereotu ve kuş üzümünü ekleyerek karışımı hazırlayalım. Üzerine kaynar su döküp, iç pilavımızın demlenmesini sağlayalım.
Çözülmüş kuzu gömleğini tercih ettiğiniz boyutlarda keselim. İç harcı bolca doldurduktan sonra, bir kaseye gömleği yerleştirip malzemeleri ekleyebilirsiniz. İç harcı tamamladıktan sonra gömleği sıkıca saralım ve sarılmış kısmı fırın tepsisinin altına gelecek şekilde yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, üstü kızarana kadar pişirelim. Ardından ciğer sarmamız hazır olacak.
HABER MERKEZİ