Sayfa Yükleniyor...
Kumru, lezzetli atıştırmalıklar arasında öne çıkan ve tatlı krizlerinizi hızlıca çözen mükemmel bir seçenek. İzmir’in meşhur sokak lezzeti, hem damağınızı şenlendirecek hem de hazırlaması oldukça kolay. Peki, Kumru nasıl yapılır? İşte evde kumru tarifi...
İzmir’in kendine has lezzetlerinden biri olan İzmir kumrusu, sadece bir sandviç değil, adeta bir kültürün yansıması. Kapsamlı bir lezzet yolculuğu arayanlar için İzmir kumrusunun tarifini keşfetmek, bu gastronomik mirası derinlemesine anlamak anlamına geliyor. Peki, bu ünlü sokak lezzetinin sırrı nedir? Kumru nasıl yapılır? İşte evde kumru tarifi...
İzmir’in meşhur sokak lezzeti kumru, evde kolayca hazırlanabilir. Sıcacık ve çıtır ekmeğiyle, bol malzemesiyle hazırlanan bu lezzetli sandviç, sucuk, sosis, salam ve kaşar peynirinin uyumuyla damakları şenlendiriyor. Kendi ekmeğinizi yaparak, taptaze ve nefis bir kumru elde edebilirsiniz. Hem pratik hem de keyifli bir tarif arayanlar için bu kumru tarifi, mutfaklarınızı şenlendirecek. Tarif detayları ve yapılış aşamalarıyla evde kumru hazırlamanın sırlarını keşfedin.
İşte Kumru malzemeleri:
2 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
8 su bardağı un
3 yemek kaşığı pekmez
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşığı tereyağı
10-12 dilim sucuk
100 gram sosis
100 gram salam
10-12 dilim ince kesilmiş kaşar peyniri
8-10 adet salatalık turşusu
2 yemek kaşığı ketçap
2 yemek kaşığı mayonez
Bir kaba suyu, mayayı ve şekeri ekleyip karıştırın. Mayanın aktifleşmesi için birkaç dakika bekleyin.
Yoğurdu ve sıvı yağı ekleyin, karıştırın.
Azar azar un ekleyerek yoğurun. Hamur, ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğrulmalıdır.
Hamuru yarım saat dinlendirin.
Dinlenen hamuru beş eşit bezeye bölün.
Her bir bezeyi, uçları ince olacak şekilde şekillendirin.
Pekmez ve suyu karıştırın, ekmeklerin üst tarafını bu karışıma batırın.
Ekmekleri fırın tepsisine dizin ve üzerlerine susam serpin.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri kızarana kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Fırından çıkan ve soğuyan ekmekleri ikiye bölün.
Tereyağını eritilmiş tavada ekmeğin iç kısımlarını hafifçe kızartın.
Aynı tavada uzun şeritler halinde kesilmiş salam, sosis ve halka doğranmış sucukları önlü arkalı pişirin.
Ekmeğin içine ketçap ve mayonez sürün.
İsteğe bağlı olarak turşuları ekleyin.
Salamlı, sosisli ve sucuklu harcı ekmeklerin içine yerleştirin.
HABER MERKEZİ