Gelinim Mutfakta Şeftalili sünger kek yapıldı: Şeftalili sünger kek nasıl yapılır?
Gelinim Mutfakta gelinler bugün şeftalili sünger kek için kolları sıvadı. Ağızda dağılan ve kolay kek hamuruyla çay saatlerinizin vazgeçilmezi Şeftalili sünger kek tarifi merak ediliyor. Peki, Şeftalili sünger kek nasıl yapılır?
Ekran karşısında programı takip eden izleyiciler, arama motoru üzerinden şeftali keki tarifi arayışına girdi. Peki, lezzetli bir şeftalili sünger kek nasıl yapılır? Yaz meyvelerinin sevilen meyvelerinden biri olan şeftali kekinin tarifi, yapım aşamaları ve gereken malzemeler hakkında tüm detaylar haberimizde...
Şeftalili sünger kek malzemeleri
- 3 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı esmer şeker
- 1 kutu krema
- 1/4 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2,5 su bardağı elenmiş un
- 2 adet şeftali
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
Şeftalili sünger kek nasıl yapılır?
- Bir kaba şekeri koyun ve yumurtaları teker teker kırarak çırpmaya başlayın. Her bir yumurta iyice karıştığında diğerini ekleyin. Sonrasında krema, zeytinyağı ve tereyağını bu kaba dahil edin.
- Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını ayrı bir kapta eleyin, bu karışımı yumurtalı karışımın üzerine yavaşça eklemeye başlayın.
- Yoğurduğunuz hamuru, yağlı kağıt serili kek kalıbına dökün. Şeftalileri iyice yıkayın ve ince dilimler halinde kesin. Hamurun üzerine yerleştirin.
- Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Kekin üzerine pudra şekeri serpip servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun
HABER MERKEZİ