Mutfağınızda fark yaratın: Pratik glütensiz kahvaltı tarifleri
Glutensiz beslenme, sağlığınıza önem vermenizin yanı sıra lezzetli ve yaratıcı tariflerle hayatınıza renk katabilir.
Günümüzde glutensiz beslenme hem sağlık bilincinin artması hem de günümzüde gluten intoleransı yaşayan kişilerin artışıyla daha fazla ön plana çıkıyor. Ancak glutensiz yemeklerin lezzetli ve tatmin edici olabileceğini düşünmek biraz korkutucu gelebilir. İşte bu nedenle glütensiz beslenmeyi hem sağlıklı hem de lezzetli deneyimlere dönüştüren tarifler tanışma zamanı. Mutfağınızda farklı tatlar yaratacağınız muazzam glütensiz tarifler haberimizde
GLÜTENSİZ KAHVALTI TARİFLERİ

GLUTENSİZ KREP
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı glutensiz un
- 1-2 damla sıvı yağ
GLUTENSİZ KREP NASIL YAPILIR?
- Tüm malzemeleri birbirine iyice karışacak şekilde karıştırın.
- Tavanızı ısıtın ve biraz yağ sürün. Kepçe kullanarak karıştırdığınız harçtan 1 kaşık tavaya dökün.
- Önlü arkalı teker teker harç bitene kadar pişirin. Afiyet olsun!

KİNOA SALATASI
- 130 gram kinoa
- 1 demet maydanoz
- 1 adet domates
- 1 adet salatalık
Sosu:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- Yarım çay kaşığı tuz
KİNOA SALATASI NASIL YAPILIR?
- Kinoayı bol su altında iyice yıkayın ve süzün
- Tencereye su ve tuzu ekleyin. Kinoayı bu tencerenin içine ilave edip bir kaynatmaya bırakın. Ardından ocağı kısın, tencerenin kapağını kapatın ve suyu çekene kadar pişirin. Pişirme işlemi bittikten sonra, kinoayı 5-10 dakika kadar demlenmeye bırakın.
- Bir kasede doğranmış maydanoz, domates ve salatalığı karıştırın. Demlenmiş kinoayı bu karışıma ekleyin.
- Sos için gereken malzemeleri bir kapta iyice karıştırın.
- Hazırladığınız zeytinyağlı sosu kinoalı karışıma ilave edin ve iyice karışana kadar karıştırın. Salatanız hazır, afiyet olsun.

CHİA TOHUMLU PEYNİRLİ OMLET
- 1 yemek kaşığı chia tohumu
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 diş sarımsak
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı cheddar peyniri
- 2 yemek kaşığı dil peyniri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
CHİA TOHUMLU PEYNİRLİ OMLET NASIL YAPILIR?
- Bir kaseye chia tohumunu koyun ve üzerine sütü dökün. Karışımı iyice karıştırarak tohumların sütle karışmasını sağlayın. Ardından, yaklaşık10 dakika kadar chia tohumlarının jel kıvamına gelmesini bekleyin.
- Ayrı bir kasede peynirleri rendeleyin ve ince rendelenmiş sarımsağı da ekleyin.
- Yumurtaları başka bir kabın içine kırın, çatal veya tel ile çırpın.
- Jel kıvamına gelen chia tohumlarını karıştırın ve yumurtaların içine ekleyin. Topaklanmış chia tohumlarını ezerek karıştırın ve ardından tuz ile karabiber ekleyin.
- Tavayı ocakta ısıtın ve içine tereyağını ekleyin. Yağ eridikten sonra yumurtalı karışımı tavaya dökün. Spatula ile kenarları yavaşça karıştırarak sulu bölgelerin tavada yayılmasına yardımcı olun. Yumurtanın pişmesine yakın bir kenarına rendelediğiniz peynirleri serpiştirin.
- Boş kalan yumurtalı alanı spatula ile diğer tarafın üzerini kapatın. Yumurtayı dikkatlice çevirin ve her iki tarafı da pişirdiğinizden emin olun ardından ocaktan alın. Eğer isterseniz yanına salatalık, çeşitli otlar, baharat veya domates ile eşlik edebilirsiniz. Afiyet olsun.

GLUTENSİZ POĞAÇA
- 1 su bardağı lor peyniri
- 1 su bardağı nohut unu
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yarım su bardağı yoğurt
Üstü için:
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 1 adet yumurta sarısı
GLUTENSİZ POĞAÇA NASIL YAPILIR?
-
Tüm malzemeleri bir kaba alın ve malzemeler birbirine karışacak şekilde güzelce yoğurun.
- Nohut ununun şekil alması biraz zor olabilir, dilerseniz elinizle sıkıştırarak, dilerseniz de bir dondurma kaşığı yardımı ile şekil verebilirsiniz.
- Nohut ununa şekil vermek biraz zorlayıcı olabilir. Bu aşamada, isterseniz ellerinizle sıkıca bastırarak, isterseniz de bir dondurma kaşığı kullanarak nohut ununa kolayca şekil verebilirsiniz.
- Yağlı kağıt üzerine şekillendirdiğiniz poğaçaları dizin ve üzerine yumurta sarısıyla çörek otu sürün
- Öncesinde ısıtılmış 170 derece fırında üstleri nar gibi kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Afiyet olsun!

UNSUZ PANKEK
- 1 adet muz
- 1 adet yumurta
- 1,5 su bardağı yulaf
- 1 çay bardağı süt
- 3 adet hurma
- 1 çay kaşığı deniz tuzu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
UNSUZ PANKEK NASIL YAPILIR?
- Öncelikle bir kabın içerisine yumurta kırın. Üzerine sütü ilave edin ve çırpın.
- Hurmaların yarım çay bardağı suyun içinde bekletin. Ardından çekirdekleri çıkarın blenderdan geçirin ve püre haline gelmesini sağlayın. Bu püreyi yumurtaların üzerine ekleyerek karıştırın.
- Ayrı bir kapta muzu ezin ve karışımın içine ekleyin. Kabartma tozu, tarçın ve tuzu da ekleyin güzelce karıştırın.
- Yulafı blender da çekerek un haline getirin. Yulaf ununu hazırladığınız karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımın üzerini streç filmle kaplayarak 10 dakika boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakın. Hafifçe yağlanmış bir tavayı kısık ateşte ısıtın. Karışımdan bir kepçe alıp tavaya dökün ve her iki tarafını da güzelce pişirin. Pişen yulaf kreplerini üzerine dilediğiniz malzemeleri ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
HABER MERKEZİ