Gelinim Mutfakta soğuk baklava tarifi: Soğuk baklava nasıl yapılır?

Gelinler bugün mutfakta soğuk baklava için kolları sıvadı. Gelinim Mutfakta soğuk baklava tarifi günün aranan tatları arasında yer alıyor. Peki, soğuk baklava nasıl yapılır? İşte soğuk baklava tarifi


  • Oluşturulma Tarihi : 03.09.2024 10:38
  • Güncelleme Tarihi : 03.09.2024 07:40
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta soğuk baklava tarifi: Soğuk baklava nasıl yapılır?

Kanal D'nin izlenen programlarından olan Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın ikinci gününde gelinler soğuk baklava yapıyor. Ekran başında programı izleyenler arama motorlarında soğuk baklava tarifini araştırıyor. Peki, soğuk baklava nasıl yapılır?

Sütlü Soğuk Baklava Malzemeler

  • 1 paket hazır baklavalık yufka ( 800 gramlık paketlerden 44 adet )
  • 200 gram tereyağ
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz veya yeşil fıstık
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 100 gram sütlü çikolata
  • 4-5 yemek kaşığı nesguik toz ( tatlının şerbeti dökülünce mutlaka elenerek serpilmeli )
  • Süslemek için;
  • Toz fıstık ( isteğe bağlı )

SOĞUK BAKLAVA NASIL YAPILIR?

  • Öncelikle şerbet hazırlanarak işe başlanır. Bir tencereye şeker ve su eklenir, yaklaşık 5 dakika kadar kaynatılır. Ardından, ocaktan alındıktan sonra süt ve vanilya ilave edilip karıştırılır.
  • Şerbet soğuması için bir kenarda bekletilir. Tereyağı eritilir ve oluşan köpükler alınır, ardından sıvı yağ eklenir.
  • Yufkaların üzerine borcam yerleştirilir ve borcam boyutunda yufkalar kesilir. Borcamın altına iki veya üç kat yufka serilir ve yağlanır. Kenardan çıkan yufkalar her iki üç katta bir aralara serilerek yağlanır. Yufkaların yarısını, her üç katta bir yağlayarak birinci kat tamamlanır, ardından orta kısma ceviz serpiştirilir.
  • Üst kat için de aynı şekilde, iki üç katta bir yağ sürülerek tamamlanır. Üstteki düzgün yufkalar serilir ve tatlı istenilen boyutlarda dilimlenir.
  • Kalan yağ, tatlının üzerine eşit şekilde dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üstü kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirilir.
  • Tatlı fırından çıkarıldıktan sonra yaklaşık 10 dakika bekletilir. İlk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine soğuk şerbet gezdirilir.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırılarak dinlendirilir ve şerbetin tamamen çekmesi için yaklaşık 1 saat beklenir.
  • İsteğe bağlı olarak bu aşamada kakao ve pudra şekeri karışımı da kullanılabilir.
  • Son olarak çikolata, rendenin en ince kısmıyla rendeleyip dilimlerin üzerine serpilir ve tatlı yeşil fıstıkla süslenir.
  • Tatlı, buzdolabında 4-5 saat dinlendirildikten sonra servis edilmeye hazır hale gelir.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ