Hem sağlıklı hem pratik: Brokoli suflesi nasıl yapılır?
Sebze severlerin favorisi yemeği brokoli suflesi olabilir! Yumuşacık dokusu ve yoğun lezzetiyle brokoli sufle hem sağlıklı hem de pratik… Peki, Brokoli suflesi nasıl yapılır?
Brokoli, sağlıklı ve lezzetli bir sufle tarifiyle mutfaklarınıza giriyor. Sağlıklı beslenmeyi tercih edenler için harika bir seçenek olan brokoli sufle, sofralarınıza hem renk hem de sağlıklı yaşamı dahil edecek. Kolayca hazırlanabilen bu tarifle, günlük öğünlerde muazzam bir tercih olabilir. İşte brokoli sufle tarifi…
BROKOLİ SUFLESİ MALZEMELERİ
- 300 gr brokoli
- 2 adet yumurta sarısı
- 4 adet yumurta beyazı
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 30 gr rendelenmiş eski kaşar
- 100 gr doğranmış eski kaşar
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- 1/2 tatlı kaşığı muskat
- 1 tatlı kaşığı tuz
BROKOLİ SUFLESİ NASIL YAPILIR?
- Brokolileri kaynar suda haşlayın, ardından rengini koruması için hemen soğuk suya aktarın. Brokolilerin suyunu iyice süzün ve mutfak robotunda püre haline getirin.
- Geniş bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin, ardından brokoli püresini ekleyin. Tuz, karabiber ve muskat ilave ederek, karışım kıvam alıncaya kadar pişirin.
- Brokoli karışımına yumurta sarılarını ekleyin ve hızla karıştırarak pişirin. Küp doğranmış eski kaşarı da ekleyin, peynir eriyene kadar karıştırın ve ardından ocaktan alın.
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta beyazlarını derin bir kaba alın ve hacmi üç katına çıkana kadar tek yönde çırpın.
- Çırptığınız yumurta beyazlarını bekletmeden brokoli püresiyle birleştirin. Spatula yardımıyla, beyazların sönmemesi için dikkatlice katlayarak karıştırın.
- Sufle kaplarını kalan 1 yemek kaşığı tereyağı ile yağlayın ve içlerini rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplayın.
- Fırınınızı 200°C' ye ayarlayın. Hazırladığınız sufle hamurunu kaplara dökün ve fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. Ancak unutmayın ki kaplarınızın boyutuna göre farklılık gösterebilir.
HABER MERKEZİ