Sayfa Yükleniyor...
Balık sezonu yaklaşıyor. Balık severler farklı balık tariflerini araştırmaya başladı. Peki lezzeti ve görüntüsüyle mest eden kağıtta levrek nasıl yapılır?
Vitamin ve mineral deposu balık pek çok kişi tarafından severek tüketiliyor. Hem protein hem de omega 3 kaynağı olan balık sağlıklı yiyecek alternatiflerinin başında yer alıyor. İçerisindeki yağlar ve vitaminler için saç, cilt ve göz sağlığında etkili olan balık beynin işlevlerini yerine getirebilmesinde de büyük rol oynar. Hücreleri yenileyerek kanser riskini de en aza indirir. Bu denli faydalı bir besin kaynağı olan balığın unutkanlığa iyi geldiği ve hafızayı güçlendirdiği de kanıtlanmıştır. Kızartma değil buğlama veya fırında yapılması önerilir. İşte hem pratik hem leziz hem de diyete uygun az yağlı pişirme önerisi şekliyle kağıtta levrek malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
1 adet levrek fileto
1/2 adet havuç
4 adet brokoli
4 adet karnabahar
3 adet cherry domates
1/2 adet kapya biber
1 adet küçük boy soğan
1 adet patates
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı beyaz sirke (veya isteğe göre beyaz şarap)
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı tuz
Balıkları yağlı kağıt içinde tepsiye yerleştirdikten sonra ağzı sıkı bir şekilde kapatılmalıdır.
Domates hariç, soğanı yuvarlak yuvarlak, havuç dışındaki sebzeleri iri parçalar halinde doğrayın. Havuç daha zor piştiği için ince doğrayın. Bir yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağda, domates hariç bütün sebzeleri hafifçe soteleyin. İki büyük parça yağlı kağıt kesin, sebzeleri eşit olarak iki kağıda bölüştürün, domatesleri de ortadan ikiye bölüp ekleyin. Ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, sirke, tuz ve baharatları bir kasede harmanlayın. Balık filetolarını sebzelerin üzerine yerleştirin. Yağlı kağıdı, içindeki malzemeler hava almayacak şekilde katlayın. Tamamen kapatmadan önce zeytinyağlı karışımı eşit olarak balıkların üzerine gezdirin. Sonra isterseniz 200 derecede önceden ısınmış fırında 20 dakika, isterseniz de kapağı kapalı bir tencerede kısık ateşte 20 dakika pişirerek hazırlayabilirsiniz.
Yanında bol yeşillikli ve limonlu salata, mezeler veya patates püresi ile servis edilebilir. Afiyet olsun. HABER MERKEZİ
Haber Merkezi